Inspirerende Agrovidag om grøn omstilling

Den grønne omstilling og bæredygtighed var omdrejningspunktet på den første Agrovidag, der blev holdt nær Sorø.

- Vi arbejder på at få mest mulig korrekt data om landbrugets reelle CO2-udledning, fortalte Nordeas landbrugsdirektør, Morten Riget. Foto: Henning K. Andersen

Velkommen til en inspirerende dag om grøn omstilling. Det, vi prøver at gøre med Agrovidagen, er at få samlet nogle interessenter inden for området, og det vil I opleve i dag.

Med de ord bød arrangøren Agrovi velkommen til den første udgave af Agrovidag, der blev afholdt på Søren Ilsøes bedrift nær Sorø.

Cirka 100 mennesker havde fundet vej til arrangementet og kunne høre om så forskellige emner som klimatiltag og deres betydning for landmandens bankforretning til nørderi om maltbyg i forhold til Carlsbergs ølproduktion.

Og hos Agrovi var man godt tilfreds med udbyttet af dagen, som man vil gentage i 2023, fortæller Andreas Skov Rasmussen, der var primus motor på arrangementet.

- Både deltagerne, samarbejdspartnere og vores udstillere var glade for arrangementet i sin helhed. Det tager vi med til næste år, hvor vi gentager arrangementet. Det var godt at se, at det kunne tiltrække folk, selvom der er ret stor rift om landmænd på det her tidspunkt, siger han.

Grønne lån og ESG

Dagen begyndte med et oplæg af Morten Riget, Nordeas landbrugsdirektør, der blandt andet beskrev, hvordan landmandens klimatiltag i fremtiden vil få betydning for långivning fra bankerne.

- Senest i 2025 regner vi med, at den enkelte bedrifts ESG-rating (miljø-, social- og god selskabs-rating, red.) indgår på lige fod med de regnskabsmæssige resultater hos landbrugskunderne i forhold til långivning, fortalte Morten Riget.

Netop Morten Rigets oplæg fremhævede Andreas Skov Rasmussen efterfølgende.

- Det var ganske interessant, og det var også dér, der efterfølgende var den største spørgelyst – nok også fordi det er noget, man kan relatere til i hverdagen. Men alle oplæggene synes jeg bestemt, var relevante, siger Andreas Skov Rasmussen.

Læs også