Fjernvarme Fyn efterspørger pileflis - Skal du levere?

Skal du dyrke pil og sælge flis til Fjernvarme Fyn? Så skal du måske deltage ved fyraftensmødet den 11. oktober hos Patriotisk Selskab.

 Er der økonomi i at dyrke pil? Det spørgsmål sætter Patriotisk Selskab blandt andet fokus på, nå de inviterer til fyraftensmøde tirsdag den 11. oktober klokken 15-17 på Patriotisk Selskabs adresse.

Baggrunden for mødet er, at Fjernvarme Fyn har meldt ud, at de efterspørger pileflis til deres nye biomasseanlæg fra fjerde kvartal af 2023.

Til dem, der måske overvejer om, man så skal slå sig på piledyrkning, opfordrer Patriotisk Selskab til, at man forinden finder ud af, hvilke arealer man vil dyrke pil på, ligesom der bør regnes på, om økonomien i det er god.

På fyraftensmødet kan man derfor blive klogere på, hvad der skal til, for at et samarbejde med Fjernvarme Fyn kan blive en gevinst.

På mødet vil produktionschef Morten Brunse, Fjernvarme Fyn, fortælle om Fjernvarme Fyns nye biomasseanlæg og forventningerne til efterspørgslen på pileflis.

Desuden vil adm. direktør Jesper Stevnsbo Skøtt, MM Bioenergi ApS fortælle om samarbejdet i forbindelse med høst og transport af pil og så vil en rådgiver fra Patriotisk Selskab komme ind på, hvem der bør overveje at dyrke pil, og hvad der skal til, for at det kan blive en gevinst.

Det er gratis at deltage ved mødet, men tilmelding er nødvendig til Patriotisk Selskab.

Læs også