Skal kaste lys over pyrolyse

Hvad er pyrolyse og Power-to-X, og kan energiøer og solceller give Dammark lagerfast, grøn energi? Det kommer for en dag, når Landboforeningen Odder-Skanderborg holder vintermøde den 1. marts.

Fake og fakta i klimadebatten. Det er overskriften, når Landboforeningen Odder-Skanderbog holder vintermøde den 1. marts, hvor foreningen får besøg af viceformand i Lanbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed, sammen med Peder Riis Niclelsen, direktør i SkyClean.. 

Under Niclelsens daglige ledelse er SkyClean i gang med at omdanne restfraktionen fra biogas og halm til hhv biokul og brændstof til bl.a. fly, så vi kan flyve og spise oksekød uden CO2-udledning. 

Biokul gøder og forbedrer jorden og binder CO2 i op til tusinde år. Et SkyClean pilotanlæg er i drift og det første merkantile anlæg under etablering. 

Alene denne teknologi vurderes til at kunne binde halvdelen af landbrugets CO2-udledning og sikre grønt flybrændstof til al flyvning over Danmark. 

Thor Gunnar Kofoed er både i Danmark og i EU-sammenhæng fødevareklyngens førstemand, når det gælder klima- og miljøforhold. 
 

Læs også