Herregårdenes Dag: 44 herregårde åbner for publikum

Rekordstort antal herregårde åbner på Herregårdenes Dag. Når Herregårdenes Dag afholdes for femte gang bliver der mulighed for at besøge hele 44 spændende slotte og herregårde landet over.

Imponerende bygninger og smukke parker summer af liv søndag den 20. august, når en lang række slotte og herregårde åbner for publikum med et væld af forskellige aktiviteter og arrangementer i anledning af den nationale Herregårdenes Dag.

- Man kan blandt andet komme med på eksklusive omvisninger og spændende havevandringer. Nogle steder kan man opleve levendegørelse, markeder, foredrag og spændende mad. Mulighederne er mange, og der er arrangementer over hele landet. Nogle arrangementer er gratis og andre kræver entré, fortæller museumsinspektør Marie Kirstine Elkjær fra Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, der koordinerer Herregårdenes Dag.

Oplysningskampagne for herregårde Herregårdenes Dag er iværksat af Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, og tanken bag begivenheden er at sætte fokus på de danske slotte og herregårde, som er en væsentlig, men ofte overset, del af den danske kulturarv.

- Herregårdenes Dag er en oplysningskampagne for de danske herregårde og den historie og kulturarv, de repræsenterer. I Danmark findes omkring 730 herregårde, og det danske landskab er formet af herregårdene, der gennem århundreder har været den væsentligste drivkraft på landet. De store gamle hovedbygninger ligger stadig i landskabet som vidnesbyrd om godsernes enorme betydning – blandt andet som nogle af de største arbejdspladser i landområderne helt ind til midten af 1900-tallet. Med Herregårdenes Dag vil vi gerne invitere folk indenfor, så de får øjnene op for de mange smukke, storslåede herregårdsanlæg, der ligger overalt i landet, siger Marie Kirstine Elkjær.

Herregårdenes Dag har siden 2019 været afholdt hvert år den tredje søndag i august. Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum er tovholder på begivenheden, der bliver til i samarbejde mellem de deltagende slotte og herregårde. Programmet for Herregårdenes Dag kan findes på www.herregaardenesdag.dk.

Slotte og herregårde, der deltager ved Herregårdenes Dag 2023

Nordjylland

Gammel Vraa

Havnø Gods

Herregården Hessel

Kokkedal Slot

Odden Herregård

Store Restrup

Voergaard Slot

Midtjylland

Gammel Estrup

Herningsholm

Løvenholm Gods

Moesgaard

Middelalderborgen Østergaard

Nørre Vosborg

Rosenholm Slot

Sophiendal Gods

Sostrup Slot

Spøttrup Borg

Syd- og Sønderjylland

Brundlund Slot

Gram Slot

Fyn og øer

Brahetrolleborg

Broløkke Herregård

Dallund Slot

Erholm Gods

Harridslevgaard Slot

Hvedholm Slot

Sanderumgaard Gods

Sjælland

Charlottenlund Slot

Egholm Slot

Gavnø Slot

Gisselfeldt Kloster

Gjorslev Gods

Jægerspris Slot

Thorvaldsen på Nysa

Roskilde Kloster

Rungstedlund

Rønnebæksholm

Sauntehus

Selsø Slot

Tersløsegaard

Lolland-Falster-Møn

Frederiksdal Gods

Krenkerup

Kærstrup Gods

Liselund Lystslot

Pederstrup

Læs også