Søgeresultat

Landboforeningen Fjordland er en realitet

Trods en tæt afstemning blev fusionen mellem Landboforeningen Limfjord, Lemvigegnens Landboforening og LandboThy stemt igennem blandt Skive-medlemmerne mandag aften og den nye forening, Fjordland, er nu en realitet.

Valtec bliver Pöttinger-forhandler

Den store Valtra-forhandler, Valtec, med afdelinger i Gravens og Skanderborg bliver nu forhandler af det store maskinprogram fra Pöttinger.

Her er en guide til hvide biler på din gårdsplads

Minkfarmere åbner café med veganer-is

Tysk svinepris dykker

De tyske priser for svinekød falder kraftigt. Forklaringen finder vi i Kina, hvor svineprisen hen over de første nu godt seks måneder af 2021 er blevet halveret.

Franske afgrøder er af god beskaffenhed

Trods ekstreme varmegrader hen over de seneste uger i Europa, så ser det for nuværende ikke ud til at få ødelæggende konsekvenser for blandt andet den franske hvede.

Olieprisen rammer højeste niveau i mere end to år

Landbruget vil gerne beskytte grundvandet, men vilkårene skal være ordentlige

- Vi er bange for, at vi og vores kolleger får skudt i skoene, at vi ikke har villet indgå frivillige aftaler, hvis opgørelserne i 2023 viser, at der ikke er lavet alle de BNBO-aftaler, der var målet. Men forudsætningerne for at lave aftaler, som alle kan se sig selv i, skal være til stede. Det er de ikke i øjeblikket, skriver læserbrevsskribenterne.

Temadag for de nysgerrige på pløjefri dyrkning

I morgen tirsdag 22. juni kan man gratis deltage i en spændende eftermiddag kl. 13-17 med faglige indlæg og en tur i marken hos Riber Anthonsen, Ebeltoftvej 124 i Mørke på Djursland.

Varmen kræver kølende tiltag i stalden

I takt med at udetemperaturen stiger, øges behovet for overbrusning i staldene. Anordning til termoregulering er et lovkrav, som kontrolleres af Danish og Fødevarestyrelsen. Det minder Seges Svineproduktion om i en meddelelse.

Økologer skærper gødningskravene

Fra gødningsåret 2022/2023 kommer der nye skærpede grænser for, hvordan økologerne må anvende ikke-økologisk husdyrgødning. Det er et resultat af et målrettet arbejde, lyder det fra Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening.

Landbrugspakken er kun første skridt på klatrevæggen

LandboNord-formand Niels Vestergaard Salling spår den kommende landbrugspakke til at blive den største omlægning af dansk landbrug i nyere tid. Det bliver dog langt fra den eneste hurdle.

Resistens i hvede mister sin virkning

Selv i nye og sunde sorter falder resistens nu hurtigt overfor septoria.

Fjerde fabrik taget i brug

Østrigske Pöttinger åbnede i sidste uge endnu en produktionsfabrik, der skal producere blandt andet Pöttingers Impress-ballepressere og Top-storriver.

4,3 ton i 7,5 meters højde

Massey Ferguson lancerer seks nye teleskoplæssere i en ny generation af TH-serien med en maksimal løftekapacitet på 4,3 ton og en løftehøjde på 7,5 meter.

Glade køer og glade medarbejdere giver en glad landmand

Det er et kompromisløst byggeri med plads til 500 køer, som i den kommende uge tages i brug hos mælkeproducent Ole Larsen nær Fjerritslev i Nordjylland. Seks røde malkerobotter og tre Lely Vector-foderrobotter er en del af det anlæg, som skal fremtidssikre virksomheden Stierslevgaard.

Balaya gør det godt

Langt de fleste steder har den delte aksbehandling i vinterhvede holdt de to øverste blade helt fri for svampe – trods det usædvanligt høje smittetryk af septoria. Mest septoria ses i øjeblikket i sorterne LG Skyscraper, KWS Lili og Chevignon.

Mælkeproducenter presses fra flere sider

Danske mælkeproducenter skal forberede sig på generelt stigende omkostninger fremadrettet, samtidig med at afregningspriserne for mælk ikke forventes at følge med op. Det var blandt de dystre udmeldinger i forbindelse med generalforsamlingen i Landsforeningen for Danske Mælkeproducenters generalforsamling, der samtidig markerede foreningens 40 års jubilæum.

Små organismer med stor effekt: Levende gær i kvægfoder øger ydelsen

Det er bevist et utal af gange, at levende gær har en positiv effekt på mikroorganismerne i vommen, men hvad bør man overveje, når man anvender levende gær?

- Forståelsen for vores behov gjorde forskellen

Bjarne Skydt og Jeppe Nielsen har ikke fortrudt, at de for tre år siden investerede i en gummiged fra CNH New Holland.