Søgeresultat

Landdistrikterne: CO2-afgift vil koste arbejdspladser og skævvride Danmark

Hvis anbefalingerne til en grøn afgift på landbruget realiseres, vil det medføre et stort tab af lokale arbejdspladser, svække udviklingen i landdistrikterne og skævvride landet, lyder det fra Landdistrikternes Fællesråd.

Rusland sender gratis afgrøder til Afrika

Den russiske præsident Vladimir Putin lovede tilbage i sommer, at landet ville sende gratis afgrøder til nødlidende lande i Afrika. Indtil videre har Rusland afskibet 200.000 tons afgrøder til disse lande.

Yara fylder tre storsække i minuttet

Yara byder foråret velkommen med nye videreudviklede gødninger, mikronæringsstoffer og biostimulanter.

Der er stadig masser af korn i Europa

Afgrødepriserne i Europa og i særdeleshed hvedeprisen har været presset i bund på det seneste. Det skyldes, at vi fortsat har meget store mængder af blandt andet hvede og majs på de europæiske afgrødelagre.

Prisen for råolie står stille

Søndergaard: - Handler om erhvervets fremtid

Søren Søndergaard kalder Svarer-rapporten grundig og saglig, men også et tydeligt bevis på, at der venter et stort politisk arbejde forude i den grønne trepart.

Biostimulanter: Ved optimal kvælstofforsyning udvides udbyttepotentialet

Biostimulantet BlueN skal ses som et supplement til plantens kvælstofforsyning. En form for topping, som kan udvide udbyttepotentialet.

Vestjyllands Andel: - Det grundlæggende tema i Svarer-rapporten er at minimere dansk landbrugsproduktion

Dagens Svarer-rapport og de foreslåede modeller har også været på dagsordenen for grovvareselskabet Vestjyllands Andel. Her mener adm. direktør Steen Bitsch, at modellerne er geografisk skævvridende og truer lokalsamfund og følgeerhverv.

Velkommen til Agro Nord

Onsdag den 6. marts er der Agro Nord i Messecenter Vesthimmerland.

Ledelsen på tur i to uger

- Det er årets højdepunkt at komme ud at møde landmændene i øjenhøjde, lyder det samstemmende fra DLG’s formand og koncernchef, der mandag aften indledte årets regnskabsrunde i Odense.

Arla kalder foreslåede CO2-modeller »gambling med dansk landbrug«

Danish Crowns topchef kalder Svarer-udvalgets fremlæggelse »befriende«, men frygter for op imod hver femte af sine ansattes job. Arlas koncernchef er direkte skuffet over en udsigt til en produktionsnedgang i landbruget, uanset valget af CO2-model.

Presset europæisk maskinmarked

Ifølge CEMA Business Barometeret for erhvervsklimaet i landbrugsmaskinsektoren i Europa er barometeret, som måler på en skala fra -100 til +100, faldet yderligere i februar måned med to point, fra -50 til -52.

Dynamisk gødningsstrategi

Planteavlskonsulent påpeger, at det er vigtigt, at gødningsstrategien løbende tilpasses vækstsæsonens givende forhold (vådt, tørt eller normalt) samt, at der bliver reguleret i forhold til husdyrgødningens reelle næringsstofsammensætning og udnyttelsesforhold.

Dynamisk gødningsstrategi

Planteavlskonsulent påpeger, at det er vigtigt, at gødningsstrategien løbende tilpasses vækstsæsonens givende forhold (vådt, tørt eller normalt) samt, at der bliver reguleret i forhold til husdyrgødningens reelle næringsstofsammensætning og udnyttelsesforhold.

Kvægformand: Nej tak til alle tre modeller fra Svarer-udvalget

Husdyrs fordøjelsesprocesser skal friholdes for afgift, mener producentforeningen LDM, der afviser alle tre modeller fra Svarer-udvalget.

BL-formand: En afgift på gødning og husdyr er uspiselig

- Vi accepterer ikke en afgift på ikke-målbare biologiske processer, siger formanden for Bæredygtigt Landbrug, Peter Kiær i en kommentar til Svarer-udvalgets anbefalinger. Formanden er også særdeles skeptisk over for en afgift på gødning.

Hollandsk Arla-rival leverer milliard-underskud i svært år

Sådan realiserer du drømmen om at blive selvstændig landmand

Ny ledelsesgruppe klæder yngre landbrugere på til etablering eller til at indtage rollen som direktør.

Svineproducent med 2.150 søer er skiftet til Fendt: - Vi skal bare være glade for at køre i det, så er farven ligegyldig

Landmand Carsten Jensen har nu genkøbt sig en Fendt 942-traktor og cementerer derved det skifte, han er i færd med at foretage i sin maskinpark.

Står for 75 procent af udbyttetabet: Gå ikke på kompromis med Septoria

Septoria er langt den mest tabsgivende svampesygdom i hvede, hvor cirka 75 procent af potentielt udbyttetab skyldes Septoria.