Søgeresultat

Tørring af meget vådt korn på planlager

Hvis man er nødt til at høste korn med op imod 30 procent vand, skal et planlager anvendes på en anden måde end ved mere normalt fugtigt korn. Ellers er der meget stor risiko for kondensering i toppen af kornet.

Afrikansk nation opretter havreservat

Fransk insektvirksomhed øjner fødevaremarkedet med opkøb af hollandsk firma

Ynsect, den franske leverandør af spiselige insekter til dyrefoder, har lukket en aftale om overtagelse af det hollandske firma Protifarm. Det markerer startskuddet for den franske virksomheds indtog på fødevaremarkedet i en tid med stigende efterspørgsel på sund, miljøvenlig spisning.

Overvej kemi eller gas ved rengøring af kornlagre

For at forebygge skadedyrsangreb skal kornlageret rengøres grundigt, hvor beholdningerne er små. - Det er vigtigt at foretage en god rengøring med kost og støvsuger før en eventuel kemisk bekæmpelse, påpeger Seges.

Privat slagteri glæder sig til genåbning

Himmerlandskød A/S »afventer forventningsfuldt« effekten af, at det i næste uge bliver muligt for caféer og restauranter at åbne op for servering.

Brexits betydning for eksport til Storbritannien

Storbritanniens udmeldelse af EU har en markant indflydelse på de øvrige EU-landes samhandel med landet.

Vækstregulering optimerer udbyttet i frøgræs

Ved god kvælstof- og vandforsyning er det vigtigt at vækstregulere en række frøarter for at optimere udbyttet. Det skal ske fra begyndende strækning og afsluttes ved begyndende skridning. Temperaturforholdene på behandlingstidspunktet er afgørende for en god effekt.

Undgå ulykker ved korrekt håndtering af halmballer

Transport og lagring af halmballer er blandt de arbejdsopgaver i landbruget, hvor der sker mange alvorlige ulykker. Korrekt håndtering og stabling af halmballer er derfor afgørende.

Børn & Dyr på Bregentved er igen i år blevet aflyst

Markedspodcasten - Ekstrem kulde

I podcasten bliver der som altid rundet de vigtigste tendenser indenfor aktie- og afgrødemarkedet.

Markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro - og chefredaktør Jacob Lund-Larsen - gør dig klogere på, hvordan du bør agere.

AU vil producere laboratoriemælk

Fornyede toner om rigsretssag mod Mette Frederiksen

Forskere var ikke enige om, hvorvidt coronavirus i mink kunne true vaccineindsatsen. Alligevel blev det brugt som forklaringen på at aflive alle mink i Danmark. De nye oplysninger skaber bestyrtelse i blå blok, og der er fornyet opbakning til en rigsretssag mod statsminister Mette Frederiksen (S).

Lovkrav til sygestier til drægtige søer er trådt i kraft

Efter en overgangsperiode er det nu et krav for alle soholdere, at der som minimum skal være 2,5 procent sygestipladser i forhold til antallet af løsgående drægtige søer i besætningen.

Den første af den største til mælkeproducent i Himmerland

Godt 11 tons Weidemann er rykket ind som ny opvarter for 350 årskøer hos landmand Per Warming i Vesthimmerland.

Bæredygtigt Landbrug varsler retsopgør mod ammoniakregler

Flere husdyrbrug står foran lukning som følge af de ammoniakregler, som fulgte med i forbindelse med ændringen af husdyrloven i 2011. Bæredygtigt Landbrug gør nu klar til at føre retssag på området, fortæller chefjurist.

Frost i Frankrig bekymrer

Det er for tidligt at konkludere, hvad frosten i Frankrig får af betydning for landets afgrødeproduktion. Dog kan vi allerede nu konstatere, at hvedeprisen er gået i vejret hen over de seneste dage som en konsekvens af de kolde vejforhold, der har gjort sig gældende i Frankrig hen over de første uger af april måned.

Køb sojaskrå

Strategie Grains opskriver europæisk eksport af hvede

Konsulentbureauet Strategie Grains opskriver nu sit estimat for den samlede europæiske og britiske eksport af hvede for sæsonen 2020 og 2021. Det rammer især den franske og tyske forsyningssituation.

VikingDanmark vil med i fusion

Spis dansk kød med god samvittighed