Søgeresultat

Diesel til udtørring er ikke så dyr som konsekvensen ved diarré

- Olie er dyrt, kan jeg ikke spare på varmen? Det spørgsmål stiller og besvarer en svinerådgiver.

5.000 tons mad skal reddes gennem nyt GUDP-projekt

Stadig alt for meget spiseligt mad kasseres i dag i Danmark, og det belaster både miljø og klima. Netop det vil et nyt GUDP-støttet udviklingsprojekt reducere spildet i den danske fødevareindustri med hele 5.000 tons mad om året.

Udsolgt produkt- og maskinudstilling

Igen i år er der fuldt hus på produkt- og maskinudstillingen til årets Kimbrerskue.

Hold fast i en god effektivitet i griseproduktionen

For griseproducenter er det helt normalt at opleve svingende konjunkturer; nogle gange er indtjeningen i griseproduktionen rigtig god og andre gange det modsatte

Svensk vertikalt landbrug vil dyrke agurker med kunstig intelligens

Friske, bæredygtige agurker året rundt er målsætningen på svenske Greenfood og foodtech-startup Agtiras nye vertikale landbrugsfacilitet, der opererer i samarbejde med den svenske detailkæde ICA.

Landmænd mod sult

Kravet om at braklægge yderligere fire procent af den gode danske landbrugsjord i en tid med stigende hungersnød i verden virker som om, politikerne er ude af sync med befolkningen, skriver formanden for Agerskovgruppen i dette debatindlæg.

645 dyr fylder Kimbrerskuet

645 dyr stiller i år til bedømmelse på årets Kimbrerskue. Det er mange, rigtig mange, og gør blandt andet, at hestene i år skal opstaldes i telt for at få plads til alle.

L&F-formand beder minister om at lempe brakkrav: Beløn landmænd med natur

Landmænd med eksisterende natur bør kunne tælle det med i opfyldelsen af fire-procentkravet, lyder en appel fra formanden for Landbrug & Fødevarer i brev til fødevareministeren.

Pöttinger lancerer ny rotorharvesæt

Aerosem VT-rotorharvesåsæt fra Pöttinger med en arbejdsbredde på fem meter følges nu op med en ny seks meter Aerosem VT 6000 DD, der udstilles første gang på Agromek til ultimo november.

Pløjefri rådgiver: Grovfoderdyrkning giver bedre udgangspunkt for sund jord

Pløjefri dyrkning betyder sædskifte, og det kan løfte avlen i både majs og græs, vurderer rådgiver.

Sådan kan små afgrødemængder håndteres glutenfrit

Med en prominent plads i de officielle kostråd er der basis for, at bælgplanter til konsum også får en større plads i danske marker. Derfor ses der nu på optimal glutenfri håndtering af små partier kikærter, lupiner og bønner.

Gode arbejdsforhold er afgørende for landmænds fremtid

Arbejdsgiverforeningen GLS-A hjælper sine medlemmer med at imødegå de udfordringer, som de står overfor. Derfor har de været på besøg hos gårdejer Hans Christian Dahl, som giver gode råd med videre til sine kollegaer i landbruget.

Nordjysk maskinforretning online: Vi er blevet mere attraktive for landmanden

Hos Bejstrup Maskinforretning oplever de en stigende efterspørgsel for online-handel blandt deres kunder. Derfor er man hos den nordjyske maskinforretning glade for, at de for nyligt har fået deres varer på Maykers.dk, da det både styrker den digitale del af forretningen og samtidig giver kunderne en bedre købsoplevelse og større fleksibilitet.

Beredskabsdag satte fokus på afrikansk svinepest

Hvad skal der til for, at Danmark kan styre sikkert igennem et udbrud af afrikansk svinepest, spurgte Landbrug & Fødevarer både sig selv og sine samarbejdspartner på velbesøgt beredskabsdag på Fyn.

Velkommen til Kimbrerskuet

Fredag den 7. og lørdag den 8. oktober er der Kimbrerskue i Messecenter Vesthimmerland i Aars.

Gråkragen: Sortfugl med et blakket ry

Større og bredere sortiment af hybridmaskiner

Volvo øger størrelsen og sortimentet af sine hybridmaskiner med en ny stor hybrid-gravemaskine.

Landsforeningen Landbosenior fejrer 25 års jubilæum

Mange landboseniorklubber kan i år fejre 25 års jubilæum, herunder også Landsforeningen LandboSenior, der fejrer jubilæet på årsmødet i oktober.

Vikima får positive tilbagemeldinger fra markedet: Spinatfrø står til prisstigninger på 15-20 procent

Dyrkning af havefrø har ifølge frøfirma været særdeles attraktivt for avlerne i den forgangne sæson. Frem mod en ny sæson er der tegn på, at succesen kan gentage sig. Prisen på spinatfrø ventes øget til nyt rekordniveau, og der ventes plads til nye avlere.

Nu bliver planerne for to naturnationalparker til virkelighed