Søgeresultat

Magnus vil hjælpe verdens mest udsatte landmænd

Magnus Meyer Harrison måtte meget igennem, inden han endelig fik godkendelse til at sælge drikkevarer, der gavner nogle af de fattigste kaffebønder i Afrika. I dag er han direktør i et bæredygtigt start-up og brænder for at gøre en forskel for nogle af verdens mest udsatte landmænd.

Eksporten af majs skuffer fælt

Denne uges opgørelse fra det amerikanske landbrugsministerium over eksporten af afgrøder ud af landet blev en meget prissvag affære. Hvis vi dertil lægger den prissvage WASDE-rapport fra sidste uge for majsens vedkommende, så ser det noget tungt ud for kornpriserne i de her dage.

DAX30 er kommet i tvivl om retning

Mad skal vi da have

Indtjeningen igen presset på økologisk mælk

En god egenforsyning bliver efterhånden altafgørende for indtjeningen på de enkelte økologiske bedrifter, skriver økonomirådgiver.

Teknik Partner breder sig over hele Danmark

Selv om man kun er to personer ansat i det samme firma, er det ikke ensbetydende med, at man ikke kan brede sig over hele Danmark. Det er Teknik Partner fra Givskud i Østjylland et godt eksempel på.

Møllerup Brands må søge mod udlandet for at blive rentable

Danish Agro har indgået en aftale om køb af 70 procent af hampefrø-virksomheden Møllerup Brands, der dyrker, forarbejder, udvikler og sælger hampefrøprodukter. Direktør Henrik Rendbøll håber på, at det nye samarbejde kan skubbe Møllerup Brands udover landegrænserne og gøre forretningen rentabel.

Klimaforandringer er Guds vilje

Tørke og oversvømmelser i Afghanistan gør, at landet er i høj risiko for fødevare- og vandmangel. Fattige bønder er nu overladt til dem selv, da Taliban-styret påstår, at klimakatastroferne blot er Guds værk.

Lær at skelne mellem de to typer af digital dermatitis

Klovregistreringsprogrammet understøtter nu differentieret behandling af to typer digital dermatitis. Det skulle gerne være med til at reducere forekomsten, som der stadig er potentiale i at forbedre.

Italiensk storproducent af maskiner får hæderlig bæredygtighedspris

Det er første gang, at maskinvirksomheden CNH Industrial placerer sig på den højeste placering ved den årlige bæredygtighedsvurdering, EcoVadis.

Kursus med fat i roden af kalvepasning

I denne uge starter et helt nyt kursus op omkring kalve hos Syddansk Kvæg i Vojens. Kurset tager fat i roden af kalvepasning, håndtering af problematikker i kalvestalden samt klargør kalvepasseren til at deltage i kalve-erfagruppe senere.

Mælkeproducenternes økonomi er blevet mere robust

Det gennemsnitlige driftsresultat for mælkeproducenter landede i 2020 på

600.000 kroner for konventionelle og 700.000 kroner for økologer. Det er det højeste i 10 år, lyder det fra Seges.

Dyrenes Beskyttelse truer med ikke længere at anbefale æg

Dyrenes Beskyttelse og Økologisk Landsforening har inviteret en samlet ægbranche til møde i Aarhus, hvor der skal debatteres løsninger på problemet med frakturer hos høner. Førstnævnte forening kræver skarp bagkant for at finde løsninger.

Flere fødevarevirksomheder låner penge af kunder gennem Coop

Coop Crowdfunding har været mange startups vej til at realisere et produkt og få etableret dem selv gennem brugerbetalte indsamlinger. Men Coops indsamlingsplatform giver også mellemstore og store virksomheder mulighed for at låne penge direkte af kunderne. En investeringsmulighed, som producenter og kunder har taget supergodt imod.

Afrikansk svinepest er tættere på end nogensinde

Fødevarestyrelsen opfordrer jægere, lastbilschauffører og landbrugsmedarbejdere til at være med til at mindske risikoen for, at afrikansk svinepest rammer Danmark.

Kvægbrugere strømmede til grovfoderdag i Himmerland

Omkring 200 deltagere havde fundet frem til Agri Nords grovfoderdag, som udover græs- og majsforsøg bød på en mindre maskinudstilling.

Generalforsamling i Fyns Familielandbrug

Der var både bekymrede miner og positiv nytænkning, da Fyns Familielandbrug forleden holdt generalforsamling. Formand Merete Hjorth Pedersen opfordrede i sin første beretning til udvikling, innovation og åbenhed. – Det er erhvervets drivkraft, lød det.

Roedyrkere glemmer at give bor

- Roegødninger har ikke længere bor med og efterhånden bliver jorden tømt for bor. Det ses nu i visse roemarker, hvor roerne så ikke er egnet til lagring, fortalte Finn Sørensen, Nordic Suger, ved en markdemo i tirsdags på Lolland.

Stor interesse for stor slagtesvinestald

Omkring 800 mennesker lagde vejen forbi Henrik Mortensen, Farsø, for at se hans nye slagtesvinestald. En stald som Agrifarm A/S står bag.

De globale fødevarepriser falder

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder