bannerPos

Medie: Staten vil øge grønne landbrugsinvesteringer

Der er formentlig flere penge på vej til forskning i biogas som substitut for fossilt flybrændstof.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
19-11-2019 11:44
Staten er klar til at investere flere penge i blandt andet biogas via Innovationsfonden, skriver Berlingske.

Regeringens planer om at nedbringe klimaaftrykket og nedbringe udleningerne af drivhusgasser skal føres på mange forskellige områder. Et af de steder, hvor regeringen vil sætte ind, er på landbrugsområdet, hvor et fremtidigt eksporteventyr kan være i støbeskeen.

I hvert fald er der i regeringens udkast til en finanslov afsat 800 millioner kroner til grønne løsninger, hvilket skal tildeles via Innovationsfonden. Det skriver Berlingske tirsdag

Pengene skal primært gå til forskningssamarbejder mellem virksomheder og offentlige forskningsinstitutioner. 

- Det står klart, at Innovationsfonden får en meget stor og vigtig rolle med at bringe forskning ind i spillet for at finde nye grønne løsninger, der både kan nedbringe CO2-udledningen globalt og samtidig skabe vækst og eksport for Danmark, siger administrerende direktør i Innovationsfonden, Tore Duvold, til avisen.

Blandt de emner, der er blevet fremhævet fra Innovationsfonden side, er produktion af biogas til flybrændstof, hvilket på drastisk måde kan nedbringe CO2-udledning fra flytrafikken.

- Vi har en unik position, hvor vi har satset på biogas, som kan bruges til at levere den CO2, der skal til til elektrofuel, og samtidig har en eksisterende infrastruktur i form af et naturgasnet, som måske gør, at vi kan løse det her og skabe en produktion, som andre ikke har mulighed for, siger Thomas Woldbye, direktør for Københavns Lufthavn.

Med den ekstra tildeling af penge på finansloven vil Innovationsfonden have 1,9 milliarder kroner til investeringer i 2020.

Høst af Canola skuffer mere end forventet

Den canadiske høst af rapsfrø, også kaldet Canola, er ved at være overstået og det tyder på, at høsten kommer til at skuffe mere end forventet. Våde vejrforhold har således resulteret i den dårligste canadiske rapsproduktion i fire år.

Lån til bæredygtige investeringer kan blive billigere end de traditionelle

Adm. direktør i DLR, Jens Kr. A. Møller, spår, at »brune« lån over tid vil blive væsentligt dyrere end lån til bæredygtige investeringer.

Fortsat stigende traktorsalg

Der er dødt løb i toppen af traktorstatistikken og december måned bliver afgørende for, hvem der løber med førstepladsen som årets mest solgte traktor.

Amerikansk medie fremhæver Danmark som antibiotika-foregangsland

Danske svineproducenter viser, at man kan gøre det på en bedre måde end i USA, når det kommer til antibiotika, lyder det i stor artikel i New York Times. Artiklen har været undervejs i over et år, fortæller Søren Søndergaard, næstformand i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

L&F med roser til aftale om ny klimalov

L&F glæder sig over, at der ikke er fastsat specifikke reduktionsmål for landbruget og andre sektorer i aftale omkring ny klimalov.

Grotesk efterafgrødesag bliver taget op på samråd

Sagen om landmænd, der med efterafgrøder skal kompensere for en produktion af fisk, der aldrig har fundet sted, bliver del af samråd med fødevareministeren i denne uge.
Side 1 af 1717 (34337 artikler)Prev1234567171517161717Next