Medie: Staten vil øge grønne landbrugsinvesteringer

Staten er klar til at investere flere penge i blandt andet biogas via Innovationsfonden, skriver Berlingske.

Regeringens planer om at nedbringe klimaaftrykket og nedbringe udleningerne af drivhusgasser skal føres på mange forskellige områder. Et af de steder, hvor regeringen vil sætte ind, er på landbrugsområdet, hvor et fremtidigt eksporteventyr kan være i støbeskeen.

I hvert fald er der i regeringens udkast til en finanslov afsat 800 millioner kroner til grønne løsninger, hvilket skal tildeles via Innovationsfonden. Det skriver Berlingske tirsdag

Pengene skal primært gå til forskningssamarbejder mellem virksomheder og offentlige forskningsinstitutioner. 

- Det står klart, at Innovationsfonden får en meget stor og vigtig rolle med at bringe forskning ind i spillet for at finde nye grønne løsninger, der både kan nedbringe CO2-udledningen globalt og samtidig skabe vækst og eksport for Danmark, siger administrerende direktør i Innovationsfonden, Tore Duvold, til avisen.

Blandt de emner, der er blevet fremhævet fra Innovationsfonden side, er produktion af biogas til flybrændstof, hvilket på drastisk måde kan nedbringe CO2-udledning fra flytrafikken.

- Vi har en unik position, hvor vi har satset på biogas, som kan bruges til at levere den CO2, der skal til til elektrofuel, og samtidig har en eksisterende infrastruktur i form af et naturgasnet, som måske gør, at vi kan løse det her og skabe en produktion, som andre ikke har mulighed for, siger Thomas Woldbye, direktør for Københavns Lufthavn.

Med den ekstra tildeling af penge på finansloven vil Innovationsfonden have 1,9 milliarder kroner til investeringer i 2020.

Læs også