bannerPos

Medie: Staten vil øge grønne landbrugsinvesteringer

Der er formentlig flere penge på vej til forskning i biogas som substitut for fossilt flybrændstof.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
19-11-2019 11:44
Staten er klar til at investere flere penge i blandt andet biogas via Innovationsfonden, skriver Berlingske.

Regeringens planer om at nedbringe klimaaftrykket og nedbringe udleningerne af drivhusgasser skal føres på mange forskellige områder. Et af de steder, hvor regeringen vil sætte ind, er på landbrugsområdet, hvor et fremtidigt eksporteventyr kan være i støbeskeen.

I hvert fald er der i regeringens udkast til en finanslov afsat 800 millioner kroner til grønne løsninger, hvilket skal tildeles via Innovationsfonden. Det skriver Berlingske tirsdag

Pengene skal primært gå til forskningssamarbejder mellem virksomheder og offentlige forskningsinstitutioner. 

- Det står klart, at Innovationsfonden får en meget stor og vigtig rolle med at bringe forskning ind i spillet for at finde nye grønne løsninger, der både kan nedbringe CO2-udledningen globalt og samtidig skabe vækst og eksport for Danmark, siger administrerende direktør i Innovationsfonden, Tore Duvold, til avisen.

Blandt de emner, der er blevet fremhævet fra Innovationsfonden side, er produktion af biogas til flybrændstof, hvilket på drastisk måde kan nedbringe CO2-udledning fra flytrafikken.

- Vi har en unik position, hvor vi har satset på biogas, som kan bruges til at levere den CO2, der skal til til elektrofuel, og samtidig har en eksisterende infrastruktur i form af et naturgasnet, som måske gør, at vi kan løse det her og skabe en produktion, som andre ikke har mulighed for, siger Thomas Woldbye, direktør for Københavns Lufthavn.

Med den ekstra tildeling af penge på finansloven vil Innovationsfonden have 1,9 milliarder kroner til investeringer i 2020.

Komplicerede regler for unge i landbruget

Generelt må børn under 18 år ikke beskæftige sig farlige maskiner. Patriotisk Selskab beskriver nogle af de mange regler for børn og unge i landbruget.

Sodødeligheden blev sænket med 35 procent

For at bringe sin besætnings sodødelighed ned har Hans Christian Carstensen ændret praksis, så der er indført mere overvågning af søerne. Det har været med til at sænke dødeligheden 35 procent inden for de seneste tre år.

Hold på søerne og få en nem merindtjening

Beregninger fra Velas svinekonsulenter viser, at der kan være en fortjeneste på 180-280.000 kr. om året ved at øge overlevelsen af søer med fem procent.

Russisk hvedeproduktion nedskrives

Efterhånden som den russiske hvedehøst skrider frem, har det vist sig, at udbytterne i år ikke bliver så gode, som tidligere forventet. Derfor nedskriver det russiske konsulentbureau Sovecon nu den samlede russiske hvedeproduktion for 2020.

Kommer olieprisen nogensinde op igen?

Olieprisen har fundet sig et mere stabilt leje efter måneder med voldsomme udsving. Set i forhold til februar måned, så er olieprisen dog stadig lav, og det er nu spørgsmålet, om vi nogensinde igen vil se en oliepris på niveauerne fra før coronakrisen.

Frøgræshøsten udfordret af vejret

Regn har udfordret i engrapgræs, og blæst har kostet tab i rødsvingel

- Med den nye aftale vil vi sikre sukkerroerne i Danmark

Troels Frandsen er ny formand for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked. – Nu har vi netop indgået en fornyet aftale med Nordic Sugar, der skal medvirke til at sikre den fortsatte sukkerroedyrkning i Danmark, fastslår han.
Side 1 af 1876 (37510 artikler)Prev1234567187418751876Next