LandboSyd og AG Precision i samarbejde

Den nyeste teknologi til præcisions-markarbejde skal i arbejde, og LandboSyd står nu klar med daglig support til planteavlerne.

LandboSyd indgår nu et samarbejde med AG Precision i Ikast, som forhandler GPS-teknologien fra AG Leader, om daglig support til brugerne.

Det oplyser planteavlschef Jette Erichsen, LandboSyd, og Anders Fynbo Stefansen, AG Precision.

Aftalen betyder, at planteavlsrådgiver Morten Steg, som er LandboSyds ekspert på den nye markteknologi, er klar til at bistå AG Precisions kunder, så de får mest muligt udbytte af den nye teknologi. Morten Steg kan kontaktes via AG Precisions hovednummer eller via LandboSyd.

Skarpe planteavlere

- I LandboSyd har vi gennem længere tid været meget aktive med rådgivning om præcisionsjordbrug og arbejder blandt andet med en erfa-gruppe, hvor nogle af de skarpeste planteavlere videndeler erfaringer på området. Mange landmænd har teknologien til rådighed, men den er så avanceret, at det kan være svært i dagligdagen at få fuldt udbytte af mulighederne. Det hjælper vi med, siger planteavlschef Jette Erichsen.

- Fremtiden i planteavlen er at bruge de nye digitale muligheder. Det gavner både økonomien på bedrifterne, ressourceforbrug og miljøet, tilføjer hun.

Fjerne stopklodser

Morten Steg mener, teknologien kan optimere arbejdet i marken:

- Det handler om at udbrede teknikken og fjerne stopklodser. Teknologien er til rådighed, og mange er interesseret i at udnytte den. Så jeg er godt tilfreds med at kunne hjælpe landmænd i gang og udvikle muligheder på bedrifterne, siger planteavlsrådgiver Morten Steg.

Et bredt program

Anders Fynbo Stefansen, AG Precision, forklarer, at AG Leaders udstyr kan monteres og fungere på alle mærker. AG Leader har et bredt program af styringer og software til stort set alt inden for maskineri i markbruget, blandt andet tildelingskort, udstyr til såning, gødning både fast og flydende, N-sensorer, sprøjtning, udbyttemåling, ISOBUS, drænplovstyring, mark management og ombygning af ældre sprøjter til Isobus.

- Vi er godt tilfredse med at få en support-aftale med LandboSyd. Mange landmænd kan få stor glæde af de nye muligheder, hvis de får hjælp til at komme i gang og udvikle teknologien hjemme på bedriften, siger Anders Fynbo Stefansen.

Med systemet kan man indlæse data fra traktorer, redskaber og høstmaskiner og få et overblik samt samle viden. Dermed bliver det nemt eksempelvis at håndtere No Till-dyrkning og faste kørespor. Alle oplysningerne ligger allerede i systemet, som taler trådløst sammen, forklarer Anders Fynbo Stefansen.

 

Læs også