Danish Crown Beef har en målsætning om, at så meget som muligt fra kreaturerne skal kunne anvendes til fødevarer. Her spiller afsætningen af biprodukter også en stor rolle.
Virksomheden har gennem flere år haft en afsætning af biprodukter til Vestafrika, som blandt andet aftager lever, nyrer, hjerte og klove samt en række andre produkter. En salgskanal, der har stor betydning for virksomhedens grønne planer.
- Det er helt afgørende for os, at alt på koen bliver brugt. Vi har en agenda om at reducere food waste, og vi er i gang med at se på, om vi kan investere yderligere i forarbejdningen af biprodukter, da vi ser et øget potentiale, og her spiller vores afsætning til det afrikanske kontinent en afgørende rolle, siger Jacob Rahbæk, der er salgsansvarlig for eksport i Danish Crown Beef.
Jacob Rahbek har senest deltaget i et eksportfremstød i Elfenbenskysten, der sammen med nabolandene Mali og Burkina Faso dækker et område på 80 millioner mennesker i Vestafrika. Fremstødet var arrangeret af den danske ambassade og Landbrug & Fødevarer. Jacob Rahbek er meget tilfreds med udbyttet, hvor der både var god dialog med eksisterende og nye kunder.
Han forklarer yderligere, at væksten i Afrika blandt andet er drevet af stor folketilvækst og vækst i forbruget, og at man derfor ser et øget potentiale i en række produkter.