I 1980 etablerede dansk svineproduktions vel nok største pioner, Aage Jakobsen (f. 1930) fra Kalundborg, et privatslagteri i Kødbyen i København i samarbejde med godsejer Gudmund Jørgensen, Edelgave, med tilnavnet »saftkongen« på grund af sin succesfulde opbygning af en konservesfabrik.

Baggrunden for slagteriets oprettelse var, at andelsslagterierne truede med at indføre en afgift på en krone pr. kg for krydsningsdyr. Altså en afgift på alle slagtesvin, der ikke var ren dansk landrace.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen

Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.

Allerede abonnent? Log ind her

Få ubegrænset adgang med abonnement

Business