Jagter mere mælk: Mejerigigant tilbyder gratis optagelse som andelshaver

Arla-rivalen FrieslandCampina ønsker nu at tiltrække nye medlemmer. I den forbindelse har selskabet vedtaget en række forslag rettet mod medlemsfastholdelse, medlemsrekruttering og medlemsfinansiering for at holde på mængden af mælk i selskabet.

Et af de tiltag er en midlertidig dispensation fra adgangsgebyret. Det betyder, at nye andelshavere kan tilslutte sig mejeriet de næste to år uden at skulle lægge andelskapital til.

Samtidig etablerer man en præmie for nye medlemmer og en forbedring af medlemsmælkeproducenternes likviditetsposition gennem konvertering af faste medlemsobligationer til medlemsobligationer gratis senest 21. juni 2024.

- Disse tiltag vil gøre kooperativet mere attraktivt for nye medlemmer. Derudover giver de nye muligheder for vores eksisterende medlemmer og understøtter dem i form af likviditet, vækst og virksomhedsopkøb, hvilket muliggør investeringer i fremtiden for både medlemmer og andelsselskab, fortæller Nils den Besten, bestyrelsesmedlem hos FrieslandCampina i en pressemeddelelse.

Udover tiltagende blev det også besluttet, at man vil udvide mejeriets virkeområde i Belgien til hele Vest- og Østflandern, hvor man også vil kigge på at rekruttere nye andelsmedlemmer.

Læs også