Stor landbrugsinvestor bliver del af nordjysk generationsskifte: - Vi ønsker at investere i unge virksomhedsejere

Nordvest Foder A/S, Vestervig, har pr. 1. juli 2024 gennemført generationsskifte. De hidtidige ejere, Hanne Johnsen Toft og Jens Johnsen samt Mollerup Mølle A/S, har solgt Nordvest Foder A/S til Hannes søn, Rasmus Toft, og en investorkreds med Søren Rasmussen som storaktionær.

Fra venstre ses to af de hidtidige ejere, Hanne Johnsen Toft og Jens Johnsen, ny medejer Rasmus Toft og grundlæggeren af virksomheden, Frede Johnsen. Foto: Nordvest Foder

Nordvest Foder A/S blev startet for 43 år siden af Frede Johnsen under navnet Vestervig Grovvareforretning, og den største del af Nordvest Foders forretning udgøres af handel med landbruget.

Efter en årrække blev firmaet omdannet til et aktieselskab og gennem de sidste cirka 20 år har Mollerup Mølle delt ejerskabet med søskendeparret.

Til spørgsmålet om hvorfor Søren Rasmussen nu vælger at investere i Nordvest Foder A/S udtaler han:

- Denne case minder på mange måder om mange andre af de investeringer vi i Frandsbjerg Invest foretager. Vi ønsker at investere i unge virksomhedsejere og udvikle forretningerne sammen med dem. Investeringen er lidt anderledes, da det er i en grovvareforretning, men er i fuld tråd med vores vision om at være til stede i hele værdikæden. Vi tror på en spændende fremtid for Nordvest Foder A/S, da det i dag er en veldrevet virksomhed, der med nye input er godt rustet til fremtiden.

- Meget ydmyg

Forretningen er medlem af indkøbsfællesskabet DLA Agro og består i dag af to afdelinger i henholdsvis Vestervig i Thy og Hvidbjerg på Thyholm, hvor der drives traditionel korn- og foderstofforretning samt hobby- og energibutikker.

- Det er en rigtig stor ting for mig og min familie, at jeg kan få lov at føre virksomheden videre. Jeg er meget ydmyg og stolt over at få denne mulighed og ser frem til at videreføre forretningen, siger Rasmus Toft og fortsætter.

- Jeg er glad for, at Hanne, Jens og det øvrige personale i forretningen ønsker at fortsætte, og at det gode samarbejde med Mollerup Mølle også vil bestå. Jeg ser desuden frem til de muligheder og synergier, der vil opstå i samarbejdet med Søren Rasmussen og Frandsbjerg Invest. Selvom ejerskabet ændres, vil det ikke betyde noget for firmaets værdier – vi vil fortsat vægte troværdighed og gode relationer og herigennem udvikle Nordvest Foder.

Læs også