Grøntsagsproducent fra Nordvestsjælland køber over 150 hektar jord

I Arnakke på Nordvestsjælland ligger selskabet Arnakke Grøntsager A/S, som bliver drevet af 34-årige Kristoffer Linderoth.

Sammen med sin kompagnon Christian Heslet Jørgensen har han opkøbt mere jord omkring Lammefjorden, hvor han allerede producerer økologiske kartofler og gulerødder. Det skriver Agriwatch.

Handlen er foretaget gennem selskabet CKLN Ejendomme, som Kristoffer Linderoth ejer sammen med Christina Linderoth Norskilde. Handlen omfatter et areal på lidt over 150 hektar jord med ejendomme og er tinglyst til en værdi på knap 54 millioner kroner.

Med købet af den ekstra jord råder Kristoffer Linderoth nu over godt 225 hektar jord og han har derfor mere end fordoblet sit areal. Den 34-årige grøntsagsproducent er vokset op på et hobbylandbrug ved netop Lammefjorden, så for ham gav det god mening at investerer i jord tæt på floden. Overfor mediet vil han ikke afvise, at der kan blive udvidet mere i fremtiden.

Udover Arnakke Grøntsager er Kristoffer Linderoth også medejer af det konventionelle landbrug Hestehavegaard Agro A/S ved Ringsted.

Læs også