Den københavnske fødevareproducent Matr Foods har underskrevet en låneaftale på 20 millioner euro (149,4 millioner kroner) med Den Europæiske Investeringsbank (EIB) for at udvide produktionen af plantebaserede kødalternativer.
Det skriver EIB i en pressemeddelelse.
EIB-finansieringen, støttet af InvestEU-initiativet fra Europa-Kommissionen, betyder, at Matr vil kunne bygge nyt anlæg til produktion af en ny generation af såkaldte »clean label« plantebaserede kødalternativer og frigøre yderligere investeringer i produktforskning og udvikling.
Matr anvender fermenteringsteknologi, der bruger bredt tilgængelige lokale afgrøder som rødbeder, kartofler, lupiner og ærter til produktion af svampefoder – en ny generation af naturlige alternativer til kød, der er baseret på svampegæring.
- Vores produkter er blevet modtaget overvældende godt af kokke, restauranter og forbrugere, hvilket klart bekræfter appetitten på renere, sundere og mere saftige alternativer til kød, siger Randi Wahlsten, adm. direktør og medstifter af Matr og fortsætter:
- Vi er begejstrede for, at EIB med sin stærke støtte sætter os i stand til at bringe produktionen til at skalere så hurtigt som muligt.
Med EIB's lån tager Matr det første skridt i retning af storskalaproduktion, der sigter mod at producere over 3.000 ton kød-alternativer om året af sit signaturprodukt.
Nyt projekt udnytter deforme grøntsager