En ny organisation er opstået efter Food & Bio Cluster Denmark, som er Danmarks nationale klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer, er fusioneret med AgriFoodTure, som er et partnerskab bestående af 70+ partnere forenet i en fælles vision for dansk landbrugs- og fødevareproduktion.

Den nye organisation skal styrke samarbejde, vækst og grøn omstilling i hele værdikæden – fra startups til internationale virksomheder og fra forskning til NGO’er.

- Jeg ser frem til at skabe rammerne for vores nye, samlede organisation og lægge strategien, der skal sætte retningen for fremtidens fødevare- og bioressourceinnovation i Danmark. Vi gør det lettere for virksomheder at finde funding, sparring og netværk gennem én samlet indgang til støttemuligheder og strategiske samarbejder målrettet vores medlemmers behov, siger Anette Engelund Friis, adm. direktør for den nye organisation, der snart lancerer sit navn og visuelle identitet, i en pressemeddelelse.

Fusionen markerer samtidig en ny start for fødevareklyngen i Danmark, og man har en klar ambition om at være international frontløber i udviklingen af bæredygtige løsninger, sundhed og innovation i fødevare- og bioressourcesektoren, der adresserer samfundsmæssige udfordringer i den grønne og bæredygtige omstilling.

I den forbindelse har man udpeget adm. direktør i Arla Foods, Peder Tuborgh, som bestyrelsesforperson i den nye organisation.

- Ved at samle kræfterne inden for bioressourcer og innovation skaber vi en stærk innovationspartner for hele værdikæden med én samlet indgang til viden og ressourcer. Det styrker Danmarks førerposition inden for bæredygtige fødevaresystemer, siger Peder Tuborgh.

Over de kommende måneder vil den nye organisation tage form og lægge en strategi for innovation og bæredygtig vækst – fra forskning til forretning.

Business