Ulrich Kern-Hansen og hustruen, Fie Graugaard, pionererne bag Hanegal og siden stifterne af Organic Plant Protein, har mærket, hvor barsk den internationale fødevarebranche kan være, når idealer møder kommerciel virkelighed.

Det skriver Information.

Efter salget af Hanegal i 2019 investerede parret alt i produktionen af økologiske planteproteiner baseret på ærter og hestebønner. I første omgang gik det strygende. Produkterne ramte et marked i vækst, og eksporten eksploderede med op til 70 procents vækst på ét år.

Men i foråret 2024 vendte stemningen. Debatten om ultraforarbejdede fødevarer fik internationale fødevarekoncerner til at trykke på pauseknappen – også selv om Organic Plant Proteins produkter slet ikke hørte til i den kategori. Da interessen vendte tilbage, kom en ny udfordring: pris og råvarer.

- De store kunder sagde klart, at de kun ville købe, hvis vi kunne levere konventionelt. De har ingen interesse i at betale merprisen for økologi, siger Ulrich Kern-Hansen til mediet.

Resultatet blev datterselskabet Pure Plant Protein, der nu fremstiller konventionelle planteproteiner til det internationale marked.

Danish Agro er medejer af Organic Plant Protein.

Business