Arla Foods Ingredients investerer knap 300 millioner kroner i at ombygge et eksisterende tørretårn på Arinco-mejeriet i Videbæk. Den store investering følger beslutningen fra august 2024 om at omlægge hele mejeriet til ingrediensproduktion. Det betyder farvel til modermælkserstatning og goddag til højtforædlede ingrediensprodukter.

- Denne investering er strategisk vigtig for både Arla Foods og Arla Foods Ingredients. Den understøtter vores vækstplaner og muliggør kommercialisering af flere højtforædlede produkter, siger Luis Cubel, direktør for Arla Foods Ingredients i en pressemeddelelse.

Ombygningen omfatter også et nyt varmegenvindingssystem, der reducerer naturgasforbruget med cirka 4.441 MWh om året – svarende til knap fem procent af Arincos forbrug. Resultatet er en årlig CO2-reduktion på omkring 900 ton.

Investeringen skal sikre kapacitet til at møde den stigende globale efterspørgsel på specialingredienser.

- Vi ser en stærk og vedvarende efterspørgsel på vores ingredienser, og med denne investering sikrer vi, at vi også har kapacitet nok i fremtiden, siger Luis Cubel.

Arla forventer byggestart i juli 2026 og testproduktion fra januar 2027.

Business