Omvendt trend: Salget af kødsubstitutter i Italien falder
Modsat resten af Europa, hvor plantebaseret proteinprodukter og andre kødalternativer indtager flere markedsandele, har man set et fald i salget af disse produkter i Italien.

Som det eneste land i Europa er salget af køderstatningsprodukter faldet med 10 procent over to år i Italien. Det er stor kontrast med Tyskland, hvor salget over samme periode er steget med 226 procent. Foto: Impossible Foods
Italien, der er kendt for sin enorme gæstfrihed, lader det ikke til, at gæstfriheden strækker sig til vegetariske alternativer til kød.
En rapport offentliggjort som en del af det EU-finansierede Smart Protein-projekt afslører, at den europæiske fødevaresektor af plantebaserede produkter er vokset med 49 procent samlet fra 2018 til 2020 til en samlet salgsværdi på 3,6 milliarder euro (26,77 milliarder kroner).
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her