Nyt forskningsprojekt sætter skub i dansk cellulært landbrug
Over de næste fem år stiller Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet skarpt på forskningen i cellulære fødevarer gennem projektet »CellFood«. Projektet handler om at skabe grobund for en industri i Danmark, der med stor sandsynlighed kan blive toneangivende for fremtidens fødevareproduktion.

Over en fem-årige periode skal der på Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet sættes fokus på blandt andet udvikling af kultiveret kød i Danmark. Foto: Teknologisk Institut
Der kan umiddelbart virke langt fra petriskålen i laboratoriet til svinestalden. Ikke desto mindre kan laboratoriet i fremtiden være et lige så vigtigt element, når det kommer til fremstillingen af fødevarer.
Og med en bevilling på 15 millioner kroner fra Aarhus Universitets Forskningsfond samt finansiering fra andre private og offentlige fonde skal projektet »CellFood« bane vejen for cellulært landbrug på dansk grund.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her