Danmarks plantebaserede fødevareposition skal sikres nu
Markedet for plantebaserede fødevarer er fortsat i vækst og betegnes af fagfolk som den første store bølge i den grønne kostomlægning. Den næste bølge, der forventes at indeholde mikrobielt producerede proteiner, fedtstoffer og smagsstoffer, spiller allerede en rolle på flere markeder i udlandet. Et nyt GUDP-netværksprojekt vil sikre, at danske fødevareproducenter får en bid af kagen i tide.

Uanset om det gælder fødevarer skabt på planter eller cellulære proteinprodukter, er det ifølge GUDP-projektet Animal Free Protein vigtigt, at Danmark ikke sakker bagud i forhold til resten af Europa. Foto: Piqsels
Over de senere år har særligt to ord gået hånd i hånd som både årsag og virkning – fødevarer og klima.
Danmark skal reducere udledningen af klimagasser med 70 procent inden 2030, og der skal være balance i regnskabet i 2050. For at imødekomme de ambitioner er det derfor alfa og omega, at der sker revision på det danske fødevareområde – ikke kun i danskernes kostvaner, men også i måden fødevarerne fremstilles på.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her