Skovler penge ind: Blandt de 100 rigeste i Danmark

Det kræver noget af en formue, hvis man skal placere sig blandt de 100 rigeste i Danmark. Men det er netop, hvad stifteren af biogasselskabet Bigadan, Karsten Buchhave har gjort.

Det gav et solidt aftryk på bankkkontoen, da Karsten Buchhave valgte at sælge knapt halvdelen af biogasselskabet Bigadan til et engelsk investorfirma i sommeren 2021. 

Ifølge regnskabet fra Buchhave Invest, hvor Buchhave-familiens økonomiske aktiviteter er samlet,  kunne selskabet i 2021 notere sig for en finansiel indtægt på 1,39 milliarder kroner. 

Og salget har været med til at bringe familien op blandt de rigeste i Danmark. Det fremgår af den årlige oversigt over Danmarks 100 rigeste, der bliver udgivet af Økonomisk Ugebrev.

God for 3,4 milliarder

Ved salget overtog den engelske investor IAE1LP 49,9 procent af aktierne i Bigadan, og indtægten fra salget, samt et stort overskud i sidste regnskabsår på 221 millioner kroner, har været medvirkende til, at familien Buchhave ifølge Økonomisk Ugebrev er nummer 55 på listen, hvor man er med for første gang. Alt i alt er Familien Buchhave god for 3,4 milliarder kroner.

Ifølge Økonomisk Ugebrev er Bigadan værdisat til 3,1 milliarder kroner. Siden salget til englæderne har også Industriens Pensionsfond spyttet penge i selskabet.

Karsten Buchhave, der er merkonom og cand. scient i landbrug, er ikke en, der blander sig meget i den offentlige debat. Heller ikke, selv om Landbrugets Biomasseproducenter flere gange har været efter Bigadan for ikke at have en fast leverandøraftale om levering af biomasse, på samme måde som biomasseleverandørerne har med Nature Energy.

Bigadan har ni biogasanlæg i Danmark, og har også bygget flere anlæg udenfor landets grænser. 

Læs også