Business 19-01-2023 13:06:14 Bælgplanter er det nye sort indenfor grøn bioraffinering Ny forskning fra Aarhus Universitet peger på, at forskellige typer afgrøder har forskelligt potentiale for udvinding af protein gennem bioraffinering. Her viser det sig, at bælgplanter kan give en række fordele i produktionen af den grønne biomasse. Forskning fra Aarhus Universitet peger på, at forskellige afgrøder har forskellig potentiale, når det kommer til effektiv udvinding af protein gennem bioraffinering. Arkivfoto: Daniel Barber Victor Juul Grønbæk victor@effektivtlandbrug.dk Gem Der er brug for nye bæredygtige proteinkilder med lav miljøpåvirkning, hvis Danmark skal imødekomme de fremsatte miljø- og klimamål for landets fødevareproduktion. Derfor har forskere fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet undersøgt to kvælstofgødede græsser og tre bælgplanter i et forsøg på at finde de mest optimale grønne biomasse til proteinekstraktion. Vil du læse mere? Prøv 30 dage for 30 kr. Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement. Allerede abonnent? Log ind Forrige artikel Næste artikel Læs også Amerikansk producent af alternativt protein åbner »Mega Ranch« i milliardklassen Omstridt kødkoncern sælger virksomheder til konkurrent Storlandbrug mere end fordobler overskuddet Arla skuffet over dom: Svensk ret giver bøde for klimavildledning Arla får ny landechef i Danmark Maskinfabrik må starte nathold for at følge med efterspørgslen