Bælgplanter er det nye sort indenfor grøn bioraffinering
Ny forskning fra Aarhus Universitet peger på, at forskellige typer afgrøder har forskelligt potentiale for udvinding af protein gennem bioraffinering. Her viser det sig, at bælgplanter kan give en række fordele i produktionen af den grønne biomasse.

Forskning fra Aarhus Universitet peger på, at forskellige afgrøder har forskellig potentiale, når det kommer til effektiv udvinding af protein gennem bioraffinering. Arkivfoto: Daniel Barber
Der er brug for nye bæredygtige proteinkilder med lav miljøpåvirkning, hvis Danmark skal imødekomme de fremsatte miljø- og klimamål for landets fødevareproduktion. Derfor har forskere fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet undersøgt to kvælstofgødede græsser og tre bælgplanter i et forsøg på at finde de mest optimale grønne biomasse til proteinekstraktion.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her