Business 19-01-2023 13:06:14 Bælgplanter er det nye sort indenfor grøn bioraffinering Ny forskning fra Aarhus Universitet peger på, at forskellige typer afgrøder har forskelligt potentiale for udvinding af protein gennem bioraffinering. Her viser det sig, at bælgplanter kan give en række fordele i produktionen af den grønne biomasse. Forskning fra Aarhus Universitet peger på, at forskellige afgrøder har forskellig potentiale, når det kommer til effektiv udvinding af protein gennem bioraffinering. Arkivfoto: Daniel Barber Victor Juul Grønbæk victor@effektivtlandbrug.dk Læs mere om Victor Juul Grønbæk Gem Der er brug for nye bæredygtige proteinkilder med lav miljøpåvirkning, hvis Danmark skal imødekomme de fremsatte miljø- og klimamål for landets fødevareproduktion. Derfor har forskere fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet undersøgt to kvælstofgødede græsser og tre bælgplanter i et forsøg på at finde de mest optimale grønne biomasse til proteinekstraktion. Vil du læse mere? Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst. Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder. Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen. Prøv os for 10 kr. om ugen Læs også Klar med kvart milliard til grøn bioraffinering Græsproteinsanlæg sænker forventninger efter udfordringer Landbruget køber ind i den grønne omstilling