Frø-profil er ny formand for planteforædlingsselskab

Truels Damsgaard, den tidligere CEO i frøkoncernen DLF Seeds, overtager bestyrelsesformandsposten i det DLG-ejede selskab Sejet Planteforædling.

Truels Damsgaard, den tidligere CEO i frøkoncernen DLF Seeds, overtager bestyrelsesformandsposten i det DLG-ejede selskab Sejet Planteforædling.

Han afløser Bent Nissen, der har ønsket at stoppe som formand for at fokusere på sit job som CEO i DLG's tyske grovvareforretning, HaGe.

Den nye bestyrelsesformand trådte i oktober tilbage som CEO for DLF Seeds efter 16 år på posten. Han har stået i spidsen for DLF's imponerende udvikling fra at være en ledende græsfrøvirksomhed i Europa til i dag at være global markedsleder med planteforædling, produktion og salg af kløver- og græsfrø.

- Der er ingen tvivl om, at Truels har kompetencerne og indsigten til at løfte opgaven som formand. Han har stået i spidsen for en imponerende udvikling i DLF, og jeg er sikker på, at han i samarbejde med ledelsen kan være med til at drive vækst og udvikling i Sejet Planteforædling, lyder det fra Kristian Hundebøll, Group CEO i DLG.

Selv siger Truels Damsgaard:

- Sejet Planteforædling er en interessant virksomhed, og det er en spændende opgave, jeg står overfor som bestyrelsesformand. Planteforædling kommer til at spille en endnu større rolle i fremtiden, hvor vi skal omstille landbruget i en bæredygtig retning, og det er en rejse, jeg ser frem til at være en del af.

Truels Damsgaard er uddannet fra Copenhagen Business School og har tilbragt størstedelen af sin karriere i DLF. Først som salgsdirektør og fra 2006 til 2022 som CEO. Han er gift og har to voksne børn.

Læs også