Medie: Godsejer skal betale millioner tilbage efter 19 år

En langstrakt sag om en støjvold i Nyborg er slut. Resultatet er, at Godsejer Gregers Juel har tabt og står tilbage med en kæmperegning.

Ejeren af Juelsberg Gods i Nyborg, Gregers Juel, har efter 19 år tabt en strid om en støjvold ved villakvarteret Skovparken i den nordlige del af Nyborg.

Han skal nemlig, efter at Højesteret har sat punktum i sagen, betale godt 4,4 millioner tilbage til Nyborg Kommune og som ekstra salt i såret også dække sagens omkostninger, fremgår det af Fyens Stiftstidende.

Sag fra 2008

Sagen omhandler en ekspropriation af jord, der oprindeligt tilhørte Juelsberg Gods, hvor Nyborg Kommune tvang ham til at afstå jorden i 2008.

Når Højesteret har besluttet, at Gregers Juel skal betale godt 4,4 millioner tilbage til Nyborg Kommune og også dække sagens omkostninger, så skyldes det, at det ifølge retten ikke var godtgjort, at handelsværdien af det eksproprierede areal oversteg værdien som landbrugsjord.

Efter landsrettens dom i maj 2021, hvor Juel fik tilkendt en erstatning på knap 2,6 millioner kroner, besluttede Nyborg Byråd at søge og fik tilladelse til at få sagen for Højesteret.

Læs også