Washpower øger ejerkredsen og søger ny adm. direktør

Den jyske producent af vaskerobotter til svinestalde og kyllingehuse, Washpower, har taget nyt skridt mod vækst.

Washpower, som udvikler og producerer vaskerobotter til professionel rengøring af svinestalde, kyllingehuse mm. til landbruget samt til industrien, har netop taget et konsortium bestående af Vækst-Invest II samt nuværende bestyrelsesformand Jørgen Yde Jensen med på sin fortsatte rejse. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Udvidelsen af ejerkredsen sker på baggrund af et ønske om at sikre den fremtidige vækst og udvikling af virksomheden.

Vækst-Invest II har sammen med Jørgen Yde Jensen købt 40 procent af aktierne i Washpower. Washpower har siden stiftelsen etableret sig som den globalt førende spiller indenfor vaskerobotter til svinestalde, og vaskerobotterne sælges i dag til mere end 30 lande i og udenfor Europa, ligesom Washpower i 2022 etablerede et salgs- og servicesetup i USA.

De to stiftere af Washpower, Glenn Pedersen og Jakob Søndergaard, har siden stiftelsen været på en sund og profitabel vækstrejse, hvor man succesfuldt har introduceret virksomhedens produkter til stor gavn for selskabets kunder.

Baggrunden for investeringen er, at de nuværende ejere ønsker en partner, som kan være med til at videreudvikle Washpower og sikre den forsatte udvikling og vækst. I forbindelse med udvidelse af ejerkredsen ansættes en ny adm. direktør som afløser for Glenn Pedersen.

Forløse potentiale

De to stiftere Glenn Pedersen og Jakob Søndergaard fortsætter som medejer og siger i den forbindelse:

- Vi har sammen med holdet af dygtige og engagerede medarbejdere i Washpower været på en fantastisk vækstrejse. Virksomheden har et rigtig stærkt fundament, og vi ser frem til sammen med Vækst-Invest og Jørgen at videreudvikle Washpower. Det har været vigtigt for os, at den udvidede ejerkreds består af mennesker med holdninger, som, vi kan se, vil fungere hos Washpower. Vores værdisæt og tankegange passer rigtig godt sammen, og vi ser meget frem til det kommende samarbejde. At vi samtidig har fået vores bestyrelsesformand, Jørgen Yde Jensen, med i ejerkredsen styrker bare vores tro på at vi har fået sat det helt rigtige hold til at drive Washpower frem mod den globale vækst som det fortjener.

Vækst-Invest II ser frem til at være med til at videreudvikle Washpower og være med til at forløse det store vækstpotentiale, som virksomheden har samt bidrage med deres erfaring indenfor salg i udlandet og fokus på vækst på både top- og bundlinje.

- Vi er meget imponerede over den rejse Glenn, Jakob og hele holdet i Washpower har været på siden 2016. Vi har fulgt virksomheden i en del år og har gennem det seneste år haft en god dialog med Glenn og Jakob. Kemien og dialogen omkring den fremtidige udvikling af Washpower har bekræftet os i, at virksomheden har nogle fantastiske udviklingsmuligheder både geografisk og produktmæssigt. Især hæfter vi os ved virksomhedens skalérbarhed og globale potentiale. Vi glæder os til at bistå dem med at fortsætte den flotte udvikling, fortæller Jeppe Hoff Nyby, partner i Vækst-Invest II

Læs også