Gråkjær fylder 50 år

Vilje, vedholdenhed og vestjyske værdier. Det er og bliver omdrejningspunktet for virksomheden Gråkjær (totalentreprenør og projektudvikler), som netop nu kan fejre 50-års jubilæum.

Man kan ikke sige Gråkjær uden at sige John Gråkjær, som opførte det første nøglefærdige landbrugsbyggeri som 20-årig. Siden er to forretningsmæssige ben blevet føjet til: erhvervs- og boligbyggeri, og det er foreløbigt blevet til mere end 4.000 byggerier i ind- og udland. Og nu er John Gråkjær i fuld gang med at generationsskifte virksomheden til medarbejderne, der tilsammen ejer knap halvdelen af Gråkjær-koncernen.

- Det er desværre ikke hver dag, at virksomheder fylder 50 år i entreprenørbranchen. Det er en risikofyldt branche, hvor store beslutninger skal tages, og hvor der er konsekvenser ved alt, hvad vi laver. Det gør til tider ondt. Omdrejningspunktet for vores succes er at have styr på processerne og parathed til omstilling, siger John Gråkjær.

Han ser jubilæet som et godt bevis på, at virksomheden har formået »at flytte fødderne« i forhold til skiftende markedssituationer i ind- og udland og har holdt fast i vilje, vedholdenhed og vestjyske værdier.

Gråkjær oplever, at der er godt gang i landbrugsbyggeriet – både i Danmark og Sverige. Her udnytter virksomheden, at den igennem generationer har opbygget kompetencer i tæt samarbejde med dansk landbrug, der som bekendt hører til blandt verdens mest effektive.

Læs også