Maskinproducent investerer trecifret millionbeløb i udviklingscenter til tropisk landbrug

Den amerikanske storproducent af landbrugsmaskiner, John Deere, vil bygge et teknologiudviklingscenter i Brasilien med udgangspunkt i tropisk landbrug til en kvart milliard kroner, der skal stå færdigt i slutningen af 2024.

Den store amerikanske maskinproducent John Deere har annonceret opførelsen af Brazil Technology Development Center, der bliver det første udviklings- og testcenter for tropisk landbrug i verden.

John Deere vil investere omkring 180 millioner brasilianske real (250,5 millioner kroner) i projektet med det formål at fremme landets vigtigste produktionssystemer – korn, sukkerrør og specialafgrøder.

- Bevidst om den voksende globale efterspørgsel efter fødevarer og forståelse for den grundlæggende rolle, som Brasilien spiller i denne sammenhæng, vil dette center fremme udviklingen af alt, hvad der er relevant for tropisk landbrug. Vi kommer til at tilbyde det brasilianske marked en hurtigere og mere fremragende service, end vi gør i øjeblikket, lyder det i en pressemeddelelse fra Jahmy Hindman, teknologidirektør i John Deere.

Ifølge virksomheden vil centret gøre det muligt at udtænke og afprøve produkter i Brasilien under hensyntagen til alle variabler som jordbund, klima og forbindelsesniveauer osv. Det skal sikre, at løsninger bliver leveret til lokale kunder hurtigere, så små, mellemstore og store brasilianske producenter kan arbejde i en endnu mere produktiv, rentabel og bæredygtig måde.

Med etableringen af det nye Brazil Technology Development Center forventer John Deere at reducere udviklingstiden for nye løsninger med op til 40 procent.

Ekspansion i vigtigt marked

John Deere har været i Brasilien siden 1979, hvor man erhvervede sig en ejerandel i selskabet Schneider Logemann & Cia, en virksomhed beliggende i Horizontina, der var ansvarlig for at producere den første mejetærsker i landet, der kunne køre uden at blive trukket af en traktor, og dens efterfølgende investeringer og ekspansion på det brasilianske marked følger historien om landbruget i landet.

Med det nye testcenter understreger virksomheden relevansen af tropisk landbrug, da man fortsætter med at investere i landet, både i produktudvikling og infrastruktur.

John Deeres samlede virksomheder i landet beskæftiger direkte mere end 9.000 mennesker og producerer udstyr, der eksporteres til mere end 55 lande.

- Vi er yderst glade for at kunne annoncere denne investering, som er i tråd med vores mål om yderligere at bidrage til udviklingen af det brasilianske marked. Brasilien har en vigtig rolle at udføre for verden, og John Deere er stolt af at være en del af denne historie, fortæller Antonio Carrere, vicepræsident for Salg og Marketing i Latinamerika.

Det nye på 500.000 kvadratmeter vil blive placeret i Indaiatuba. Byggeriet startede i november 2023, og det forventes at stå klar med udgangen af 2024 og vil beskæftige cirka 150 medarbejdere inden for ingeniør- og R&D-området.

I seneste regnskab for 2023 var nettoindkomsten i Deere & Company 10,16 milliarder dollar (69,92 milliarder kroner), sammenlignet med 7,13 milliarder dollar (49,07 milliarder kroner) i regnskabsåret 2022.

John Deere har for 2023 samtidig været den bedst sælgende traktor i Danmark.

Læs også