Fødevaremesse skruer op for bæredygtigheden

Fødevarebranchens årlige, faglige mødested, Foodexpo-messen løber af stablen i Herning 17.-19. marts. Og i år bliver messen farvet endnu mere af et fokus på grønne løsninger end nogensinde før, lyder det fra arrangørerne i en pressemeddelelse.

De fastslår, at en af messehallerne bliver forvandlet til et »bæredygtigtighedsunivers« under navnet Naturens Spisekammer.

Hallen bliver ifølge arrangørerne inddelt i fire aktivitetsområder, fordelt i områderne Marken, Grovkøkkenet, Gårdhaven og Gårdspladsen.

Det nye tiltag skal tydeliggøre, at Foodexpo mere end nogensinde fokuserer på bæredygtighed. En udvikling, der tiljubles i Kost og Ernæringsforbundet.

- Det er vigtigt og superaktuelt, at Foodexpo sætter fokus på klima og bæredygtighed, for dagsordenen er vigtigere end nogensinde, og potentialet er stort. Når der serveres grøn og planterig mad i kantinen, plejehjemmet, hospitalet eller i børnehaven, øger det sundheden og giver inspiration og øget madmod hos os alle og er med til at udbrede grønnere og sundere mad i de danske hjem, fortæller Ghita Parry, der er formand i Kost og Ernæringsforbundet.

Hun påpeger samtidig, at indsatsen har stor betydning for klimaet, da danskernes fødevareforbrug angiveligt står for 20 procent af Danmarks samlede forbrugsudledninger.

Ud over udstillerne kommer Naturens Spisekammer blandt andet til at omfatte workshops, foredrag og paneldebatter.

Læs også