Millionbod vælter ærtekongen: Erklærer sig selv konkurs

Tirsdag kom det frem, at ærteproducenten Greenpeas Entreprise ved Refsvindinge på Østfyn i en lønstrid med fagforeningen 3F blev idømt en bod på en million kroner.

Det skete som af følge en retssag, hvor ærtevirksomheden blev fundet skyldig i at have underbetalt 286 medarbejdere, der plukkede ærter i 2020 samt at have brudt overenskomsten med 3F. I alt drejer det sig om over 5 millioner kroner i forhold til den overenskomstmæssige timeløn.

Det har nu fået den konsekvens, at indehaver Peter Skov Johansen har valgt at indgive en konkursbegæring af virksomheden.

Det fortæller han i et skriftligt svar til Fyens.dk.

- Vi har forgæves forsøgt at opnå en forligsløsning med 3F, men desværre uden resultat. Det er ærgerligt, at en type virksomhed, som vores, ikke kan omfattes af overenskomstens rammer. I denne situation har vi derfor ikke haft andre muligheder end at indgive konkursbegæring af virksomheden, lyder det i mailen til avisen.

Indehaveren ønsker dog ikke at sætte tal på mængden af sæsonarbejdere, ligesom han heller ikke vil forholde sig til millionboden.

Ærteproducenten blev senest i efteråret 2023 idømt en bøde for ulovligt at have anvendt to beboelsesvogne til sæson-arbejdere og udvidet ejendommen med et stuehus uden tilladelse.

Læs også