Detailkæde skifter også farve på kødbakken

I kølvandet på Danish Crown, der i februar meldte ud, at man ville skifte den sorte plast i sine kødbakker, som slagteriet sender ud i detailhandlen, til grøn genanvendelig plast, melder detailkæden Rema 1000 sig også ind i samme kamp.

Fra onsdag d. 3. april har Rema 1000 ændret farven på sine kødbakker af 90 procent genanvendt plast fra sort til grøn. Beslutningen blev truffet i begyndelsen af året, og lige siden har Rema 1000 koordineret lanceringen med Faerch A/S - producenten af bakkerne hjemmehørende i Holstebro - og sine leverandører af okse, svin og fjerkræ.

- I Rema 1000 er miljøhensyn en vigtig faktor i de beslutninger, vi hver dag træffer. Derfor er det også et vigtigt skridt i den rigtige og mere miljøvenlige retning, at vi nu ændrer farven på vores kødbakker. Vi er blevet opmærksomme på, at sorteringssystemerne hos modtagerne af husholdningsaffald har svært ved at genkende de sorte emballager. Med lanceringen af den transparente, grønne farve gør vi det lettere for systemerne at genkende de brugte kødbakker, og dermed øger vi sandsynligheden for at plasten genanvendes til nye kødbakker, siger Jonas Garly Sørensen, som er kategorichef i detailkæden i en pressemeddelelse.

Ved at ændre farven på de cirka 55 millioner kødbakker, som årligt sælges i Rema 1000 butikker landet over, er discountkæden med til at øge sandsynligheden for, at meget mere plast genanvendes.

Læs også