Danmark og Kina søsætter bæredygtigt madspildssamarbejde
Ifølge FN er kampen mod madspild et overset og underudviklet fokusområde, hvor der kan hentes økonomiske såvel som klimamæssige gevinster hjem med mere fokus. Netop derfor er et forestående nyt dansk/kinesisk samarbejde sat i værks for at bringe den danske madspildsagenda og nye handelsmæssige græsmarker til Beijing.

Et nyt dansk/kinesisk samarbejde, skal gennem dansk knowhow hjælpe kineserne med at stoppe madspild lige fra produktionen af fødevarerne til forbrugernes omgang med dem. Foto: Pixabay
- Var madspild et land, ville det ifølge FN være verdens tredjestørste klimaforurenende land næst efter USA og Kina. Hvis FN’s verdensmål skal indfries, er det klart, at der skal en global indsats til. Og da Kina er verdens største producent, importør og forbruger af fødevarer, er Kina således en vigtig medspiller, såfremt denne dagsorden skal lykkes.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her