Forskere vil undersøge og forbedre de populære plantedrikke
Der opleves i øjeblikket stor vækst og efterspørgsel på plantebaserede drikke. Derfor undersøger forskere ved Aarhus Universitet i øjeblikket gennem et projekt, hvordan man sikrer, at fremtidens plantedrikke har den bedst mulige ernæringsmæssige kvalitet.

Fordi der i øjeblikket opleves så stor vækst på plantedrikkemarkedet, har man fra Aarhus Universitets side sat sig for at sikre, at kvaliteten kan følge med efterspørgslen. Foto: Pxhere
I kølediskene i supermarkederne oplever man i disse år flere og flere forskellige plantebaserede drikke – fra havredrik til risdrik, mandeldrik og mange andre. De tørstslukkende plantedrikke er del af det voksende udvalg af plantebaserede fødevarer, der kan indgå i en mere klimavenlig og bæredygtig kost.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her