KU-forsker vil finde planteproteinets fulde potentiale
I forbindelse med at Danmarks Frie Forskningsfond har uddelt 280 millioner kroner til grønne forskningsideer har 55 projekter modtaget bevilling. Bag en af de projekter er forsker på Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet, Iben Lykke Petersen, som vil forsøge at forstå, hvordan man får det meste ud af de komplicerede planteproteiner på den mest effektive og bæredygtige måde.

Med støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond skal projektet være med til at finde den bedste og mest effektive måde at fremstille plantebaserede fødevarer på. Foto: Colourbox
Den grønne omstilling skubbes frem i mange industrier og er blevet et af de helt store buzzwords i dansk politik og arbejdsliv. Derfor er det heller ikke så underligt, at der er forskningsprojekter, der netop forsøger at takle den danske grønne omstilling, der i øjeblikket er i høj kurs.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her