Kikærtevand blev til verdens første kommercielle veganske flødebolle
Hos virksomheden Glean i København bruger man det overflødige vand fra kikærteproduktionen til at producere vegansk chokolade, konfekturer og flødeboller. Idéen startede for ejeren af virksomheden som en rejse ind i det plantebaserede univers og er endt som en bæredygtig virksomhed, der nu sigter efter en stor produktion til supermarkederne og udlandet.

Skummet i Gleans flødebolle er lavet på pisket aquafaba - det overskydende proteinholdige vand fra kikærter. Foto: Glean
En drøm om at starte sin egen virksomhed og en intention om at spise mere plantebaseret mad blev for den 30-årige iværksætter Anja Bindesbøll i 2018 kombineret i virksomheden Glean.
Hun søgte på flere opskrifter på nettet og faldt over en video, hvor vandet fra en dåse med kikærter blev pisket op og lavet til marengs. Noget, som Anja Bindesbøll selv fik lyst til at kaste sig ud i.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her