Danske forskere vil finde alternativ til komælk i laboratoriet
En række danske forskere har sat sig målet om at få skabt »kunstig mælk« i laboratoriet inden 2030. Det skal være en tro kopi og bæredygtigt alternativ til komælk, der længe har fået kritik for at være storbidrager til miljøproblemer med metan-udledning fra køerne.

Håbet for forskerholdet på Aarhus Universitet er at have et bæredygtigt alternativ til komælk færdig omkring 2030. Foto: Pixabay
Over de seneste år har fødevarevidenskaben formået at producere kød i laboratorier, der er kommet tæt på samme smag og tekstur, som reelt oksekød. Det har potentiale til at revolutioneret kødindustrien, men hvad med de mange andre produkter, som køerne bidrager til i vores kost?
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her