Naturlig konservering af fødevarer skal sikres gennem ny forskning
En gruppe forskere fra Aarhus Universitet har søsat et projekt for at finde ud af, hvordan man bedst kan benytte naturligt forekommende stoffer til at konservere fødevarer. Projektet bliver finansieret med en bevilling på 10 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden.

Lektor Clarissa Schwab og hendes team har fået bevilget 10 millioner kroner til at finde naturligt forekommende konserverende stoffer til fødevarer. Foto: Ida Jensen, AU Foto
Forskere fra Institut for Bio- og Kemiteknologi ved Aarhus Universitet ledet af lektor Clarissa Schwab har netop modtaget et ascending investigator grant fra Novo Nordisk Fonden på 10 millioner kroner. Pengene skal finansiere forskningsprojektet BioFunc, der skal forsøge at øge bæredygtigheden inden for konservering af fødevarer.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her