Innovation 18-02-2022 08:13:55 Har knækket koden: Udnytter kartoflens fulde potentiale Den danske ingrediensvirksomhed KMC kunne i sidste uge melde nyheden om, at man som de første i verden har formået at give kartoffelprotein den rette struktur, så det kan anvendes til plantebaseret kød ved at forbedre strukturen og de ernæringsmæssige kvaliteter. Det nye påfund er led i strategien om at udskifte animalske ingredienser med virksomhedens innovative ingredienser. Hos ingrediensvirksomheden KMC er det lykkedes at få skabt den rette tekstur på kartoffelprotein, der kan få stor betydning for fremtidens plantebaserede køderstatningsprodukter. Fotos: KMC Af Victor Juul Grønbæk victor@effektivtlandbrug.dk 23 74 12 37 Gem I takt med at verdens forbrugere bliver mere klimabevidste og skruer ned for indtagelsen af kød, er der brug for ikke bare plantebaserede alternativer, men alternativer, der også har den rette ernæringsmæssige substans og smag. Vil du læse mere? Prøv 30 dage for 30 kr. Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement. Allerede abonnent? Log ind Forrige artikel Næste artikel Læs også Efter medejerskab i Enorm: Insektprotein kan blive det næste store vindmølleeventyr Fra bryg til bagning: Startup laver bæredygtigt mel fra øl-sidestrømme