Kornets Hus nomineret til arkitekturens Oscar

Det nyåbnede madkulturhus i Jylland, Kornets Hus, er med i opløbet om at vinde den fornemme arkitekturpris, Mies van der Rohe-prisen

Kornets Hus blev tidligere på året indviet. Huset ligger ved Hjørring, og er nu nomineret til en fornem arkitekturpris.

Tidligere på året åbnede Kornets Hus, og har siden maj budt både private og virksomheder indenfor til alt fra bagekurser og weekendbrunch til teambuilding-arrangementer og rundvisninger i husets spændende korn-udstillinger.

Den markante bygning, som er tegnet af den norske arkitekt Reiulf Ramstad, har allerede høstet stor anerkendelse herhjemme med flotte omtaler i de store dagblade, og husets personale kan også melde om et væld af interesserede arkitekter blandt de mere end 10.000 gæster, som har besøgt huset siden åbningen i maj.

Men nu er huset også kommet i internationalt søgelys med nomineringen til Europas fineste arkitekturpris, Mies van der Rohe-prisen. Den uddeles hvert andet år og er EU’s officielle arkitekturpris, som høster stor opmærksomhed fra hele verden, hvilket gør den til en af de vigtigste internationale arkitekturpriser.

Centerleder Johannes Haandsbæk Vestergaard udtaler begejstret:

- Kornets Hus er absolut ikke det største og dyreste projekt blandt de nominerede, men det er et flot eksempel på, hvordan arkitekturen spiller aktivt sammen med et projekts formidling og vision, som i Kornets Hus’ tilfælde er at mindske afstanden mellem landbruget og forbrugeren, og derigennem bidrage til udviklingen af vores fælles madkultur.

Sidst et dansk projekt vandt konkurrencen var da Henning Larsen Arkitekter modtog den fornemme pris for koncerthuset Harpa i Reykjavik. Folkene bag Kornets Hus må dog væbne sig med tålmodighed, da prisen først uddeles i april 2022.

Læs også