Ny landbrugsskole i Herning: Her skal den ligge

Agroskolen flytter fra Hammerum til Herning og bygger ny skole på Svanekevej – på nabogrunden til det kommende håndværkskollegium. Skolen annoncerer samtidig et navneskifte.

Planlægningen af fremtidens landbrugsskole er i fuld gang, og nu ligger Agroskolens nye placering fast.

Landbrugsskolens nye hovedkvarter skal opføres for enden af Svanekevej i Herning med udsigt over Lillelund Engpark og direkte nabo til BRFFondens nye håndværkskollegium.

Byggeriet får dermed adresse tæt på Lillelundvej og Herningsholms eksisterende campusområde, hvor eleverne blot vil være et stenkast væk fra andre unge på erhvervsskolens flere end 30 ungdoms- og erhvervsuddannelser i Herning.

Tæt på både by og natur

- En bynær placering betyder, at eleverne kommer til at være en del af et stærkt uddannelsesmiljø i Herning. Det bliver en landbrugsskole i naturen og byen – for sig selv og sammen med andre. Flytningen skal bidrage til at bryde med silotækning og skabe samarbejde på tværs af uddannelser, siger Allan Kortnum, direktør for Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, som Agroskolen er en del af.

Landbrugsskolens elever kommer også til at sove godt på skolen. Som en del af en større renovering af skolehjemmet i Herning får de deres egen afdeling. Samtidig udvides det samlede antal sengepladser fra 180 til 230. I området bygges også en ny café, som alle elever på Herningsholm vil få glæde af.

- Den nye landbrugsskole ligger som en spydspids for en ny overordnet helhedsplan for Herningsholm, der bygger videre på skolens vision og sikrer sammenhæng mellem fremtidige udvidelser og renovering af uderum, nybyggeri og infrastruktur i området. Disse planer er vi snart klar til at melde ud, siger direktøren.

Nyt navn: Midt- og Vestjyllands Landbrugsskole

Det er første gang i 36 år, at en dansk landbrugsskole får helt ny indpakning. En god anledning til at nytænke landbrugsuddannelsen på alle leder og kanter, siger forstander på Agroskolen, Jeppe Bomann.

Agroskolen kan nemlig også se frem til at få nyt navn: Midt- og Vestjyllands Landbrugsskole.

Det nye navn bliver indført gradvist over de kommende år og skal ses som et udtryk for, hvor vigtigt landbrugserhvervet er for området.

- Det bliver ikke bare spændende at tegne fremtidens landbrugsuddannelse, men også forme rammerne omkring den livsstil, det også er at tage en landbrugsuddannelse. Her skal være plads til både et aktivt undervisningsmiljø og sociale aktiviteter uden for almindelig skoletid – det skal også være fedt at bo på skolen, siger Jeppe Bomann.

Siden fusioneringen med Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier i 2018 har alle ressourcer på Agroskolen været brugt på at sikre høj kvalitet på landbrugsuddannelsen og ikke mindst tid til at opbygge gode relationer med eleverne og landbruget.

- Derfor glæder vi os til at præsentere fremtidens landbrugsskole, der giver optimale muligheder for landbrugserhvervet i hele Midt- og Vestjylland, siger Jeppe Bomann.

 

Læs også