Tidligere énmandsfirma – har nu bredt sig over hele landet

For Hans Roesgaard startede firmaet i 1999 som et enmandsfirma, hvor en af de primære opgaver var at lave jernbanebomme. Her små 25 år senere har meget ændret sig hos Roesgaard Byg.

»Vi lever af tilfredse kunder, og derfor vægter vi kvalitetshåndværk og personlig kontakt højt. Vi tager altid udgangspunkt i den enkelte kundes ønsker og betragter først vores arbejde som afsluttet, når de er tilfredse«.

Det er parolen for Roesgaard Byg, der ligger i Lemvig i det nordvestlige hjørne af Jylland. Og det har det været i snart 25 år, efter at Hans Roesgaard overtog firmaet tilbage i 1999.

Og den fremgangsmåde har været med til at holde på kunderne. Det gør sig blandt andet gældende ved det byggeri udenfor Vinderup mellem Struer og Skive, hvor vi har sat Hans Roesgaard stævne.

- Det er en meget aktiv landmand vi bygger for her. De har cirka 1.000 køer med tilhørende opdræt, og for at få plads til det hele bliver der lavet en ny kalvestald på 2.300 kvadratmeter, samme størrelse som den eksisterende, fortæller Hans Roesgaard og fortsætter:

- På dette byggeri står vi for tømrerentreprisen. Her er det de samme håndværkere vi møder hver gang, og det er en kunde, vi har haft i flere år. Og her på stedet er der flere planer, hvor jeg håber, at vi også står for tømrerdelen, siger han.

Stærke relationer

Men der er også projekter, hvor Roesgaard Byg spiller en større rolle, fortæller Hans Roesgaard.

- Vi har andre sager, hvor vi står for hele byggeriet, starter med ansøgninger og kører den hele vejen igennem til færdigmeldingen. Der har vi også betonfolk, elektrikere, og andre fagfolk med, siger han.

Denne kunde er ikke den eneste, som Roesgaard Byg har oparbejdet en stærk relation til, lyder det.

- Jeg synes, vi har mange gengangere i vores kundekreds. Og det er vel også en kunst at få gjort tingene rigtigt og få snakket tingene igennem i ordentlig tid, siger Hans Roesgaard. Et byggeri kan være en langvarig proces helt fra drømme og til det færdige projekt.

Styr på tingene

Roesgaard Byg har 15 ansatte. Det er færre end de 35 ansatte, som firmaet tidligere var oppe på, men det var ifølge Hans Roesgaard lige rigeligt. Og han er godt tilfreds med, hvordan det går nu.

- Jamen jeg synes det går fint. Vi har fornuftigt styr på tingene, og vi har mange spændende sager, som ligger og venter på os, og som vi løbende går i gang med, fortæller han.

Landbrug fylder godt halvdelen af de aktiviteter, der er i firmaet. Tidligere udgjorde bygning af minkhaller en del af ordrebogen, men det er i sagens natur gledet ud. Til gengæld har Roesgaard Byg fået en del andre ting at se til.

- Vi har bredt os lidt. Vi har gjort en hel del for hestefolkene de sidste par år, og derfra har vi haft mange henvendelser den seneste tid. Industri er også kommet til at fylde lidt mere og vi gør jo ligesom vi plejer. Dengang vi lavede minkhaller, kørte vi rundt over hele landet, og det gør vi også nu. Vi har kunder over hele landet, fortæller Hans Roesgaard.

Har fået leveret

Som så mange andre i industrien har han og kollegerne også haft visse udfordringer med at få leveret varer efter coronapandemien, men det er blevet bedre, siger han. Og den erfaring, han og kollegerne havde, har også hjulpet firmaet.

- Jeg har været i branchen i mange år, og der har jeg lært, at når der sker noget uforudset, så skal man skynde sig ud og gardere sig hvor man kan. Og det har vi forsøgt på, siger Hans Roesgaard og fortsætter:

- Af samme grund har vi fået det tømmer og de tagplader, som vi havde brug for, og vi kunne få de spær, vi havde brug for. Stålpriserne kunne vi ikke styre, men de andre ting kunne vi nogenlunde holde, som vi havde aftalt, siger han.

Udover stalde til kvæg, heste og svin, laver Roesgaard Byg også stalde til fjerkræ. 

Læs også