Bedre plads på robot-hotellet

Med 65 kvadratmeter varm- og 260 kvadratmeter koldlager har Østervrå Motor- og Cykelcenter optimeret betingelserne for blandt andet vinteropbevaring af robotplæneklippere.

Med en kalender, der siger forår, er flere af de vinterlogerende robotplæneklippere allerede sendt på græs hos sine ejermænd. Der står dog stadig en del tilbage på hylderne hos Østervrå Motor- og Cykelcenter, hvor de siden efteråret har været på et »all inclusive«-ophold.

- De bliver ladet op, opdateret og dem, der trænger, får nye knive, fortæller forretningens indehaver John Buchhave, der de seneste år har set efterspørgslen på vinteropbevaring af robotplæneklippere stige kraftigt.

Og hvor de før stod inde i butikken for at holde dem frostfri i vintermånederne, har de nu fået deres egen dedikerede hyldeplads i den tilbygning, der fik tag på midt i januar måned.

I alt har John Buchhave bygget 325 kvadratmeter lagerplads – 65 af dem udgør et opvarmet rum, mens resten fungerer som koldlager.

- Det skulle gerne være med til at optimere driften. Vi får bedre plads, så vi kan bestille større hjem, og vi får et centralt reservedelslager, som betyder, at vi kommer til at gå mindst muligt, fortæller John Buchhave, der tidligere brugte en container til koldlager, mens en del af butikspladsen også blev optaget af hylder med reservedele.

 Gedigne produkter

Dermed giver den nye lagerkapacitet også bedre plads i butikken – blandt andet til de have/park- og skovredskaber, der udgør en stor del af forretningen.

- Buskryddere, motorsave og diverse batteri-produkter fylder meget i vores butik, fortæller John Buchhaves bedre halvdel, Birgitte Lehmann, som også er en del af butikkens daglige drift.

Og parret sætter en ære i at sælge redskaber, der kan holde til at blive brugt, og hvor det godt kan betale sig at skifte sliddele i stedet for bare at købe en ny maskine.

- Gode gedigne produkter er en nødvendighed, hvis en fysisk butik skal have sin berettigelse. Hvis vi kun solgte brug-og-smid-væk-produkter, kunne vi ligeså godt bare sælge over nettet. Men her har vi hele pakken med salg og service – og det kræver altså stærke produkter. Det er der også noget bæredygtighed i, forklarer John Buchhave.

 Tredje udvidelse

Den nye lagerbygning er tredje udvidelse på de 25 år, John Buchhave har drevet Østervrå Motor- og Cykelcenter, og det er bestemt ikke bare en pludselig indskydelse.

- Vi begyndte at lægge planer om en udvidelse i 2014, da vi købte nabogrunden og huset derpå for at sikre os muligheden for at kunne udvide. I 2018 blev byggeansøgningen så godkendt, og i januar måned begyndte vi så småt at rykke ind, fortæller Birgitte Lehmann, der forventer at bruge de kommende måneder på at fylde de nye kvadratmeter ud.

Læs også