bannerPos

Mogens Jensen: Tak til landmændene

Fødevareminister Mogens Jensen appellerer til, at befolkningen giver opbakning til fødevareklyngen, også landbruget, så de kan holde dampen oppe i den nuværende situation. Foto: Erik Hansen
20-03-2020 09:40

Mens store dele af samfundet ligger stille, er der fortsat godt gang i hjulene i landbruget, og det glæder fødevareminister Mogens Jensen (S) sig over.

Hvis det ikke var for landbruget, ville resten af det danske samfund være i en langt værre situation. Sådan lyder det fra fødevareminister Mogens Jensen (S) efter en uge med delvis nedlukning af samfundet som følge af coronavirus.

Mens  mange er forhindret i at arbejde eller arbejder hjemmefra, så producerer den danske fødevarebranche på højtryk – fra landmand til købmand – akkurat som den plejer.

- Som fødevareminister er jeg stolt af at bo i et land, der også i disse tider producerer masser af mad til os alle. Tak til landmændene, der hver dag passer på dyrene og sørger for fødevarer til os alle sammen. Også tak til medarbejderne i fødevareindustrien for at bage rugbrød, skære koteletter og meget, meget mere. Indsatsen er i høj grad værdsat, lige fra slagteriarbejderen, til Fødevarestyrelsens nødvendige kontrol og til kasseassistenten. Uden jer ville den nuværende situation værre langt vanskeligere for alle os andre, siger fødevareminister Mogens Jensen.

Kritisk vigtige

Han understreger, at dem, der producerer fødevarer, er en del af de kritisk vigtige medarbejdere i samfundet, og at det derfor er vigtigt, at vi alle bakker op om deres arbejde, så de kan holde gejsten oppe.

- Jeg ved, at mange er pressede. Vagterne er måske længere end normalt, og der stilles endnu højere krav til fleksibiliteten, end man er vant til. Det er så vigtigt, at alle de dygtige medarbejdere bliver ved med at passe deres arbejde til UG, som vi har set dem gøre dag efter dag her i den første del af denne særlige tid, siger Mogens Jensen.

hka

Mykotoksiner i ensilagen kan forårsage dødsfald

Konsulent fra analysefirmaet Alltech anbefaler analyse af græsensilagen for at undgår mykotoksiner i køernes foder.

Glæder sig over stærk dokumentation for potentialet i biogas

Formanden for Biogasbranchen hilser rapporter om potentialet for biogas i Danmark yderst velkomment.

Hveden er godt i gang

KWS og BASF har etableret en demonstrationsmark, hvor strategier for vækstregulering og svampesprøjtning vurderes på tværs af seks forskellige sorter.

Regnvåd februar sænker foderudbyttet

Grundet den store vandmængde i februar er der meget vinterhvede, der er ødelagt. Den kommende omsåning med vårbyg betyder større omkostninger og lavere foderudbytte.

De første køer kommer nu på græs

Selvom kalenderen først lige er rykket frem til april, er de første besætninger så småt ved at gøre klar til at lukke køerne på græs. Vinteren har været mild, hvilket mange stedet har givet et stort græslag. Udfordringen bliver nu at få græsset i bund, så snart markerne kan bære.

Fejlklassificering af vandløb er roden til meget ondt

I det følgende opridses roderiet, set fra læserbrevsskribentens side, omkring kriterierne for at klassificere et vandløb som »kunstigt« eller »stærkt modificeret«, hvilket er forudsætningen for en vedligeholdelse, der sikrer imod oversvømmelser.

Udtagningsmoms – vær opmærksom på nye regler

Hvis man opfører bygninger til brug i sin momspligtige virksomhed, kan man trække moms fra på opførelsesudgifterne. Hvis man senere bruger bygningen til andre formål – for eksempel momsfri udlejning – skal den fratrukne moms betales tilbage lidt efter lidt. Denne regel og flere andre indenfor den såkaldte udtagningsmoms ændres – og det er vigtigt at være opmærksom for ikke at ende med en stor momsregning.

Selen bør indgå i gødningsplanlægningen af græs

Sundheden i besætningen kan øges, og der kan spares på indkøbte mineraler, hvis græsset gødes optimalt med selen.

Tid til etablering af fodergræs

Såningen af vårsæd er så småt kommet i gang, og dermed er det også tid for etablering af nyt fodergræs. En yderst vigtig disciplin, da der er tale om etablering af en afgrøde, der skal høstes på i måske 3-5 år.

Eksportørers advokat: Det bliver dyrt for Fødevarestyrelsen

Intern email til eksportkontrol-dyrlægerne viser, hvor stort et problem, at Fødevarestyrelsen har, mener advokat for eksportørerne, Hans Sønderby.
Side 1 af 1812 (36228 artikler)Prev1234567181018111812Next