Danish Crown køber svensk pølseproducent

Danish Crowns svenske selskab KLS Ugglarps køber charcuteriselskabet Ingemar Johansson i Sverige AB. KLS Ugglarps styrker dermed sin position inden for pølser og andre forædlede produkter på det svenske marked.

Danish Crown forstærker sin position i Sverige og køber virksomheden Ingemar Johansson, der blandt andet producerer pølser og sylte.

- Det er en hjørnesten i vores langsigtede strategi at vokse i segmentet for højt forædlede produkter, så vi ser frem til at kunne integrere Ingemar Johanssons kvalitetsprodukter i vores allerede brede sortiment inden for charcuteri, siger Jonas Tunestål, administrerende direktør for KLS Ugglarps.

Ingemar Johansson i Sverige AB blev grundlagt i 1950'erne og producerer charcuteri med fokus på svensk madtradition og svenske råvarer.

- Vores virksomhed går ind i en meget spændende periode. Det var helt afgørende for os at kunne overdrage Ingemar Johansson i Sverige AB til en virksomhed, der arbejder langsigtet, siger Stig Hansson, bestyrelsesformand og medejer af Ingemar Johansson i Sverige AB.

Strategisk investering

Købet af Ingemar Johansson i Sverige AB ligger i tråd med Danish Crowns 4WD-strategi, hvor der er fokus på at supplere Danish Crowns position inden for slagtning af grise og kreaturer med nye aktiviteter inden for forarbejdning og forædling.

- KLS Ugglarps udvikler sig meget fornuftigt og fremstår i dag som markedsleder på det svenske marked. Vi har gennem årene købt flere mindre virksomheder i Sverige inden for forædling og med succes integreret dem i det eksisterende setup. Vores svenske organisation har både evnerne og ressourcerne til at fortsætte i det spor, så der er absolut perspektiv i købet af Ingemar Johansson AB, siger Jais Valeur, administrerende direktør i Danish Crown.

Købet af Ingemar Johansson i Sverige AB er godkendt af de svenske konkurrencemyndigheder.

db

Ingemar Johansson i Sverige AB

  • Ingemar Johansson i Sverige AB er et charcuteriselskab i Göteborg, der hovedsageligt producerer klassisk charcuteri som falu-pølse og sylte
  • Virksomheden havde i 2019 en omsætning på cirka 230 millioner svenske kroner (169 millioner danske kroner) og 47 ansatte

KLS Ugglarps

  • KLS Ugglarps er førende inden for svensk kødproduktion med fire slagterier og to forædlingsfabrikker i det sydlige Sverige
  • Virksomheden havde i det seneste regnskabsår en omsætning på godt 6 milliarder svenske kroner (4,4 milliarder danske kroner) og har omkring 1.500 ansatte

Læs også