Fastholder svinenotering: Danish Crown sælger bacon til briterne

Danish Crown fastholder svinenoteringen, mens selskabet venter på, at de omfattende corona-restriktioner i Europa løsner sig.

Det europæiske marked for fersk grisekød venter fortsat på nye impulser, men markedet er rimeligt i balance. Det skriver Danish Crown i deres ugentlige markedsberetning.

- Alle har fokus på at servicere detailhandlen bedst muligt, og afventer hvornår vi ser de første tegn på genåbning i Europa. Enkelte kunder er begyndt at øge deres lager i håb om at kunne indhente noget af den tabte omsætning i den tidlige fase af genåbningen, men det er ikke nok til at kunne flytte markedet, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Sælger bacon til briterne trods Brexit

Forender og bove afsættes i øjeblikket jævnt, og der er et fornuftigt salg af både skinker, brystflæsk og bacon.

- Salget af bacon til Storbritannien er en lille, overset solstrålehistorie midt i alt det bøvl, som corona-nedlukningen giver os. Vi har lagt Brexit bag os, og vi har faktisk et ganske fornuftigt salg på den anden side af Nordsøen. Det er ikke noget, der flytter markedet, men går vi bare 5-6 uger tilbage, så stod vi med en reel risiko for at Brexit kunne presse salget på det britiske marked betydeligt, men det er der ingen tegn på i øjeblikket, og det er absolut positivt, siger Lars Albertsen.

Til markederne udenfor Europa er der en stærk efterspørgsel fra Kina og et stabilt salg til Japan.

Udsætter 235.000 svin

Tilmeldingen til indeværende uge blev som forventet i prognosen, og dermed er der som forventet reduceret i mængden af udsatte grise, så der skal udsættes 235.000 til uge 5, tilføjer de om slagtesituationen.

Den forventede tilmelding til næste uge er af samme størrelse, og med den slagtekapacitet, der er til rådighed, betyder det, at der vil reduceret yderligere i mængden af udsatte grise, så der forventeligt skubbes 210.000 til uge 6.

db

Læs også