Danish Crown øger undervægtsfradrag

En markant stigning i tilmeldingerne til Danish Crown betyder, at selskabet hæver alle nuværende undervægtsfradrag med 1 krone pr. kilo (op til 68,9 kilo), og samtidig hæves undervægtgrænsen med 3 kilo i bunden med et fradrag på 0,5 kroner pr. kilo (69,0-71,9 kilo).

- Tilmeldingen til Danish Crowns slagterier er kraftigt stigende i denne uge, og derfor indføres der fra næste uge (uge 39) et øget undervægtsfradrag for at sikre, at slagterikapaciteten udnyttes på den mest fornuftige måde, lyder det fra Danish Crown.

- Enhver undervægtig gris, vi får ind til slagtning, er en dårligere udnyttelse af vores produktions-setup og de kilo, vi kan producere.

- Med den større usikkerhed i markedet, og en situation, hvor vi kan få flere grise til slagtning, vælger vi at hæve undervægtsfradragene og vægtmasken, så det lønner sig at lade grisene gå i staldene, indtil de rammer en optimal vægt indenfor vægtgrænserne, siger Søren F. Eriksen, der er CEO i Danish Crown Pork og fortsætter:

Vægtgrænser op

- Vi er klar over, at det vil være til gene for nogle af vores andelshavere, men vi er sikre på, at det er en samlet optimering, som sikrer, at der ikke er enkelte producenter, der fristes til at tilmelde grise med meget lav vægt for at skabe en individuel optimering på bekostning af fællesskabets interesser.

Udover de øgede vægtfradrag øges vægtgrænserne i bunden med 3 kilo til 72,0 kilo, men fradrag på de første 3 kilo holdes på 0,5 kroner pr kilo. Den nye vægtgrænse hedder således 72,0-96,9 kilo.

Gælder ikke specialgrise

Ovenstående gælder alle grise leveret til Danish Crown med undtagelse af specialkontraktgrise: Antonius, Bornholmergrisen, OUA-grise samt UK-grise.

Økologiske- og Frilandsgrise får direkte besked.

Man kan se en tabel med de nye vægtfradrag og grænser på Danish Crowns hjemmeside.

mip

 

 

 

Læs også