bannerPos

Medarbejdere på slagteriet i Ringsted ramt af COVID-19

For at sikre sig bedst muligt mod risikoen for yderligere spredning af COVID-19 på slagteriet i Ringsted har Danish Crown valgt at lukke en hel afdeling og bedt i alt omkring 80 medarbejdere blive testet. Samtidig har Danish Crown taget kontakt til myndighederne for at afklare, om alle slagteriets ca. 900 medarbejdere bør testes.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
28-07-2020 14:10
Tre medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Ringsted er testet positive for coronavirus, og derfor er omkring 30 medarbejdere sendt i karantæne.

For at sikre sig bedst muligt mod risikoen for yderligere spredning af COVID-19 på slagteriet i Ringsted har Danish Crown valgt at lukke en hel afdeling og bedt i alt omkring 80 medarbejdere blive testet. Samtidig har Danish Crown taget kontakt til myndighederne for at afklare, om alle slagteriets ca. 900 medarbejdere bør testes.

- Det er vigtigt at understrege, at COVID-19 ikke smitter gennem fødevarer. Når vi reagerer så kontant, som vi gør, er det fordi, vi allerede i marts lavede en klar plan for, hvad vi gør, når en medarbejder konstateres smittet med COVID-19. Den plan bygger på en hurtig opsporing af mulige kontaktpersoner og blev udbygget med test som følger myndighedernes anbefalinger, efter det blev muligt for alle at bestille en test, fortæller Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown Pork.

Så sent som søndag blev Danish Crown informeret om, at en medarbejder var konstateret smittet med COVID-19. I løbet af søndagen og mandag morgen blev medarbejderne på slagteriet informeret, og en gruppe på 15 personer blev sat i karantæne og blev samtidig bedt om at lade sig teste.

Mandag eftermiddag blev endnu en medarbejder konstateret smittet med corona-virus. Denne medarbejder havde meldt sig syg mandag morgen og var blevet testet allerede søndag, da han følte sig dårlig. Senest er en tredje medarbejder tirsdag morgen konstateret positiv efter en test mandag.

- Lige nu handler det om at gøre alt, hvad vi overhovedet kan for at undgå yderlige spredning af smitte. Det er uklart, hvordan medarbejderne er blevet smittet, og vi ved heller ikke, om der er sket spredning på slagteriet, men for at sikre os bedst muligt har vi valgt at lukke den pågældende afdeling ned indtil videre, og vi er i tæt dialog med myndighederne, så vi sammen får lavet en så effektiv indsats som muligt, siger Per Laursen.

Som en konsekvens af den lukkede afdeling vil der i de kommende dage kun blive slagtet på halv kraft i Ringsted. Det kompenseres der for gennem flere slagtninger på Danish Crowns andre slagterier.

pj

Ukrainsk afgrødehøst slår ny rekord

Ifølge det ukrainske konsulentbureau ProAgro vil den samlede ukrainske afgrødeproduktion slå nye historiske rekorder i år. Endnu en dårlig nyhed for afgrødeproducenter i den vestlige del af Europa.

Kritik af landboformand for kommunalt BNBO-frieri

- Det er direkte usmageligt at sætte landmænd under pres for at indgå såkaldt frivillige BNBO-ordninger helt uvidende om, hvad alle andre modtager, lyder kritik fra grundvandsforening.

Frankrig vil tillade roebejdsning med neonikotinoider

Den franske landbrugsminister har torsdag overraskende gen-godkendt neonikotinoider for op til tre år for at hjælpe de hårdt virusgulsot-skadede franske sukkerroemarker.

Vækstregulering anbefales kun i kraftigt udviklede vinterrapsmarker

Der er sjældent behov for svampebekæmpelse om efteråret. Caryx og Juventus foretrækkes, da de ikke tæller i triazol-regnskabet.

Kartoflers lagersygdomme begynder i marken

Korrekt opbevaring af kartofler efter optagning kræver omhyggelighed. En traditionel kartoffelkule er en mulighed, men omkostningerne ved en kule kan ofte være højere end ved at bygge og drive et lager, lyder det fra Grimme Skandinavien.

Efterlyser politisk fokus på slagtesvineproducenters vilkår

Flere slagtesvin i Danmark kan skabe vækst og arbejdspladser, lød det i går fra svineproducent Mads Niær Kristensen, Grauballegård nær Silkeborg, da de to fødevareordførere for henholdsvis Venstre og Socialdemokratiet, Erling Bonnesen og Anders Kronborg, lagde vejen forbi.

Svinebestanden er steget betydeligt i Danmark

De forbedrede priser på svinekød er formentlig medvirkende til, at svinebestanden i det sidste år er steget med næsten fem procent.

Pulje til slagtesvinestalde er oversøgt

Rådgiver kritiserer støtteordning til nye slagtesvinestalde, som er blevet overansøgt med 40 millioner kroner alene af rådgivningsvirksomheden Byggeri & Teknik I/S.
Side 1 af 1891 (37813 artikler)Prev1234567188918901891Next