bannerPos

Mette Frederiksen: - Det har ikke været en optimal proces

Statsminister Mette Frederiksen, her i snak med L&F-direktør Morten Høyer, er ked af det tidspres, som hun sætter landmænd under ved at fremrykke miljøkrav i målrettet regulering.

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
07-11-2019 16:53
Processen omkring fremrykningen af miljøkrav har ikke været optimal, lyder det fra statsminister Mette Frederiksen (S), der i går deltog i L&F’s delegeretmøde i Herning.

Regeringens fremrykning af miljøkrav fra 2021 til 2020 i den målrettede regulering fyldte selvsagt en del, da Landbrug & Fødevarer i går holdt sit årlige delegeretmøde i Herning. Fremrykningen betyder, at landbruget allerede næste år skal reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, og for at gøre det, betyder det op til 380.000 hektar målrettede, efterafgrøder allerede fra 2020.

På mødet kritiserede L&F-formand Martin Merrild fremrykningen, som organisationen i øvrigt først netop er blevet bekendt med efter at have kigget dybt i regeringens finanslovsudspil.Statsminister Mette Frederiksen (S) deltog i går i delegeretmødet, og berørte også emnet i sin tale, og gjorde det klart, at regeringen her og nu ønsker at reducere kvælstofudledningen endnu mere markant, end der i forvejen var lagt op til i den tidligere blå aftale om målrettet regulering.

Bonnesen: Dyb kritisabel proces

Venstres fødevareordfører Erling Bonnesen var også i Herning i går. Fra ham lyder der voldsom kritik af fremrykningen af miljøkravene, som kommer til at betyde op til 380.000 hektar efterafgrøder næste år

- Socialdemokraternes pludseligt fremrykkede efterafgrødekrav er fuldstændig det modsatte af, hvad statsministeren lige har stået og sagt her til delegeretmødet. Hun kom med en fin tale med fine ord om landbruget, men gør så det stikmodsatte og giver landmændene endnu en kølle oveni hovedet, siger han.

Statsmininister Mette Frederiksen roste blandt andet landbruget kraftigt i sin tale i går, hvor hun understregede, at Danmark altid skal være et landbrugsland.

Ked af tidspres

Over for Effektivt Landbrug lød det efterfølgende fra Mette Frederiksen, at hun ikke mener, at regeringen har holdt noget skjult, når det fremgår af Finanslovsudspillet, at der i 2020 er afsat midler til, at der kan udlægges 380.000 hektar efterafgrøder.

- Men jeg er selvfølgelig ked af, at der bliver noget tidspres, fordi Finansloven er »squeezed« mere sammen på grund af valget før sommer.

Hvornår ville I have meldt noget ud, hvis der ikke var nogen, der havde kigget dybt i Finansloven?

- Jeg synes ikke, at det er rigtigt, at det ikke er offentligt, når det står i Finanslovsudspillet

Men det kommer åbenbart bag på alle dem, der sidder derinde?

- Ja, men det er en stramning at sige, at vi ikke har lagt det frem, når det står i vores finanslovsudspil. Men ja, den her proces, den er ikke den optimale, siger Mette Frederiksen.

I går eftermiddag, kort efter Mette Frederiksen havde forladt Herning, sendte Miljø- og Fødevareministeriet en pressemeddelelse ud, hvor de meldte ud om fremrykningen af miljøkravene.

lasse@effektivtlandbrug.dk
telefon 61 22 67 35

- Regeringen er med det her i gang med at nedlægge dansk landbrug

Venstres Erling Bonnesen (V) fortæller, at det virker helt surrealistisk, at regeringen ser ud til at beslutte, at der med de næste vandområdeplaner skal køres med to forskellige målstreger. År 1900 står således til at blive droppet som referenceår for klorofyl, mens man holder fast i år 1900 som referenceår for ålegræs.

Mindre septoria og mere gulrust i vinterhveden

Når den sidste sprøjtning i vinterhvede skal køres, er det vigtigt at være opmærksom på, at der i år er et højt smittetryk fra gulrust, påpeger rådgiver fra Velas.

Sammenligning af økologi og konventionel dyrkning

Effektivt Landbrug bragte tirsdag 19. maj en artikel, hvis overskrift konkluderede: Nærmest ingen forskel mellem økologisk og konventionel planteavl i miljø- og klimapåvirkning. Men passer det virkelig - eller er det en tilsnigelse?

Nye MF-traktorer

Massey Ferguson har netop lanceret tre nye traktorer i 4700 M-serien, der spænder fra 82 til 100 hk og leveres med Dyna-2-transmission med standard-Powershuttle.

Kvæg-program med inspiration fra fitness

Syddansk Kvæg har sammen med landbrugsrådgivere fra SLF og LRS skabt et træningsforløb, der ifølge dem øger indtjening og overblik i kvægstalden. Ideen til Cash Cow blev skabt efter et fitnesscenter-forløb.

Ny marketing-manager og ny distriktschef hos Case IH

Efter lidt omrokeringer hos Case IH er der nu styr på holdet, som har ansvar for Norden & Baltikum.

Goodvalleys indtjening tager syvmileskridt

Goodvalley, der driver svineproduktion på 34 farme i Polen, Ukraine og Rusland, fik et kæmpe løft i omsætning og indtjening i første kvartal.

- Der er mange ting, man skulle have gjort om set i bakspejlet

Den unge, ekspansive landmand Morten Svendsen er gået konkurs med sin blandede kvæg- og svinebedrift og 1.500 hektar delvist forpagtet planteavl. Et tørt 2018 og lave svinepriser var med til at gøre udslaget, fortæller han til Effektivt Landbrug.
Side 1 af 1851 (37004 artikler)Prev1234567184918501851Next