Over 31.000 har nu fået deres landbrugsstøtte

1. december begyndte udbetalingen af landbrugsstøtte. Landbrugsstyrelsen har udbetalt over 4 milliarder kroner i løbet af de første decemberdage.

Hvert år i december begynder Landbrugsstyrelsen udbetaling af landbrugsstøtte til de danske landbrugere. I år er ingen undtagelse, og 1. december begyndte de første udbetalinger at rulle ind på landbrugernes NemKonti.

Foreløbigt har over 31.500 landbrugere modtaget deres betaling, hvilket svarer til 91 procent af de støtteberettigede ansøgere, oplyser Landbrugsstyrelsen.

I alt udbetaler Landbrugsstyrelsen over 4,2 milliarder kroner pr. 1. december, hvilket er det tidligst mulige tidspunkt i forhold til EU-reglerne.

- Vi er meget tilfredse med, at så stor en andel af ansøgerne i år får udbetalt deres landbrugsstøtte allerede fra den 1. december. Vi har en målsætning om, at mindst 90 procent af ansøgerne skal have modtaget deres landbrugsstøtte senest den 15. december, men vi har i år allerede nået at udbetale til mere end det, i de første par dage af december, hvilket vi er rigtig glade for, siger Landbrugsstyrelsens direktør, Lars Gregersen.

Kontrol af ansøgningerne

Hvis der ikke er kommet penge på din konto endnu, kan det skyldes, at ansøgningen stadig bliver behandlet.

- Det er dog vores forventning, at næsten alle de resterende ansøgninger vil være færdigbehandlet i løbet af den ordinære udbetalingsperiode, som løber frem til den 30. juni.

En del af sagsbehandlingen kan være kontrol for omgåelse af kravene for at modtage landbrugsstøtte. 1,4 procent af årets ansøgere afventer kontrol for omgåelse af kravene for at modtage landbrugsstøtte. Næsten alle har modtaget et høringsbrev herom, oplyser styrelsen.

Udover grundbetalingen begynder Landbrugsstyrelsen nu at udbetale økologisk arealtilskud, tilskud til pleje af græs og tilskud til målrettet regulering.

Læs også