bannerPos

Rekordhøjt dækningsbidrag i planteavlen

Dækningsbidraget var i 2019 det højeste i 10 år, konstaterer Seges i analysen. Arkivfoto
16-09-2020 11:10

Planteproducenternes økonomiske resultat for 2019 var væsentligt bedre end i 2018, konstaterer Seges efter at have analyseret resultaterne for 865 bedrifter med 245 hektar i gennemsnit.

- Bruttoudbyttet for gennemsnitsbedriften som helhed (inklusive andre produktionsgrene end planteavl) var i 2019 på godt 3,9 millioner kroner pr. bedrift i gennemsnit, svarende til godt 16.000 kroner pr. hektar, hvilket svarer til en stigning på cirka 13 procent i forhold til tørkeåret 2018.

Både bruttoudbyttet og dækningsbidraget er ifølge analysen det højeste i 10 år.

Resultatet af den primære drift blev på 927.000 kroner pr. bedrift, mens driftsresultatet landede på 716.000 kroner.

Maskinudgifter

Den tredjedel, der har de laveste maskinomkostninger, har ifølge analysen i gennemsnit haft maskinomkostninger, der er 41 procent mindre end den tredjedel, der har de højeste maskinomkostninger. Målt i 2019-priser er maskinomkostningerne eksklusive arbejde steget med knap 4 procent siden 2010, oplyser Seges.

Se mere i rapporten »Økonomiske resultater for bedrifter med hovedproduktion planteavl i 2019« på Landbrugsinfo.dk.

mip

Seges: Ikke den første sag

Der har tidligere været lignende sager, hvor landmænd i retten både er dømt og frikendt for fejl begået af deres konsulenter, lyder det fra Troels Toft, plantedirektør i Seges.

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.

Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.

Majs er kommet i fokus

Flere nye tilfælde med afrikansk svinepest er hen over ugen blevet konstateret i Tyskland. Det er dog ikke kun den afrikanske svinepest, der bekymrer landbrugsmarkedet. Det samme gør udviklingen i den globale forsyningssituation for majs, hvor den ene produktionsnedskrivning følger efter den anden.

I skovens dybe stille ro…

Naturen kan lindre og give psykisk sårbare ro. Et flertal i Folketinget vil nu hjælpe flere psykisk sårbare ud og få glæde af naturen gennem et partnerskab mellem Miljøstyrelsen og Landsforeningen Sind.

Barkbiller koster skovejere kassen

Skovbruget i Centraleuropa er hårdt ramt af billeangreb og oplever store tab. Skovdyrkerne opfordrer danske skovejere til at holde godt øje med angreb i bevoksningerne.

Forventer normalt marked

Skovfoged Klaus Lindhardtsen har positive forventninger til de kommende måneder.
Side 1 af 1924 (38478 artikler)Prev1234567192219231924Next