bannerPos

Tysk sag koster 190 millioner danske kroner

Danish Agros koncernchef Henning Haahr konstaterer, at med de 71 manglende millioner fra gamle tyske kartelsag ville 2019-resultatet have været tæt på koncernens budgetmål på 500 millioner kroner. Foto: Erik Hansen

AF: ERIK HANSEN

REDAKTØR, LANDBRUGFYN
12-02-2020 20:00
En sag om karteldannelse blandt tyske grovvareselskaber for snart tyve år siden har kostet dyrt for de danske landmænd som andelshavere i DLG og Danish Agro.

Med de to danske andelsgrovvarekoncerners senere opkøb i den tyske grovvarebranche har det betydet en ekstraordinær omkostning på henholdsvis 119 og 71 millioner kroner, efter den endelige dom i sagen faldt i 2019.
Begge selskaber understreger, at kartelsagen stammer fra før deres opkøb i henholdsvis HaGe og Agravis, og derfor ingen indflydelse har på sagen, som har kostet den tyske grovvarebranche bøder på tilsammen 160 millioner euro eller omkring 1,2 milliarder danske kroner.

- Vi har 22 procent af aktierne i Agravis, og derfor kommer det til at indvirke med 71 millioner kroner på bundlinjen, selv om vi intet med sagen at gøre, fortæller Danish Agros koncernchef Henning Haahr i forbindelse med offentliggørelsen af 2019-regnskabet.

Dataoverførsel for blandede maskinparker

I dag skal landmænd indsamle store mængder data for at administrere deres bedrifter samt for at opfylde kravene om dokumentation. Med ISOXML-standarden er det muligt at overføre markdata fra maskinens skærm fra populære producenter til John Deere Operations Center. På baggrund heraf kan John Deere understøtte kunder, der arbejder med maskinparker fra forskellige leverandører.

- Smågrisemarkedet er stabilt og i balance

Nord-West noteringen forbliver i denne uge uændret på 39,00 euro. Samme melding gælder noteringen for 8-kilos grise, der ligeledes er uændret på 25,40 euro

Semler Agro får ny afdelingsleder på sjællandsk hovedcenter

Danmarks største maskinhandel, Semler Agro, har fundet sin nye afdelingsleder i filialen i Næstved. Ny mand i spidsen i Næstved er 45-årige Jesper Ulrik Skallergård, der kommer med mere end 11 års ledelseserfaring fra N.C. Nielsen A/S.

Farven er skiftet fra gul til rød

Egentlig har det ikke så meget at betyde, om den hedder New Holland eller Case. Det primære i valget af anden mejetærsker har været at holde fast i den velkendte service, lyder det fra Poul Martin Mortensen og sønnen Palle Mortensen, der mistede deres mejetærsker til flammerne sidste lørdag.

Mejetærskeren udbrændte på få minutter

Der gik omkring et minut, fra Palle Mortensen opdagede, at der kom hvid røg op af den mejetærsker, hans far og søn sad i, til røgen havde udviklet sig til flammer. Heldigvis kom ingen noget til.

Er der fradrag for udgiften til høstfesten?

Høsten står for døren, og når den er i hus, skal det måske fejres med en hyggelig høstfest. Men hvordan er det egentlig med fradragsretten for landmanden? Og hvad med medarbejderne, beskat-ningen og momsen?
Side 1 af 1892 (37837 artikler)Prev1234567189018911892Next