bannerPos

Tysk sag koster 190 millioner danske kroner

Danish Agros koncernchef Henning Haahr konstaterer, at med de 71 manglende millioner fra gamle tyske kartelsag ville 2019-resultatet have været tæt på koncernens budgetmål på 500 millioner kroner. Foto: Erik Hansen

AF: ERIK HANSEN

REDAKTØR, LANDBRUGFYN
12-02-2020 20:00
En sag om karteldannelse blandt tyske grovvareselskaber for snart tyve år siden har kostet dyrt for de danske landmænd som andelshavere i DLG og Danish Agro.

Med de to danske andelsgrovvarekoncerners senere opkøb i den tyske grovvarebranche har det betydet en ekstraordinær omkostning på henholdsvis 119 og 71 millioner kroner, efter den endelige dom i sagen faldt i 2019.
Begge selskaber understreger, at kartelsagen stammer fra før deres opkøb i henholdsvis HaGe og Agravis, og derfor ingen indflydelse har på sagen, som har kostet den tyske grovvarebranche bøder på tilsammen 160 millioner euro eller omkring 1,2 milliarder danske kroner.

- Vi har 22 procent af aktierne i Agravis, og derfor kommer det til at indvirke med 71 millioner kroner på bundlinjen, selv om vi intet med sagen at gøre, fortæller Danish Agros koncernchef Henning Haahr i forbindelse med offentliggørelsen af 2019-regnskabet.

Nye kapitelstakster

Kapitelstaksterne for hvede og byg i 2019 er nu offentliggjort.

Vi er stærkere sammen end hver for sig

På Kvægkongres 2020 opfordrede formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg, Christian Lund, danske kvægproducenter til at imødegå fremtidens forandringer, som klimaændringer og nye forbrugermønstre, i fællesskab.

Dansk Energirådgivning justerer ejerskabskredsen frem mod fortsat vækst

Dansk Energinrådgivnings stifter Lars Waage Petersen, og Finance Zealand har solgt deres aktier i selskabet. Ny hovedaktionær er Jon Malthe-Bruun.

Würth Truck Lease introduceres i Danmark

Würth Leasing Danmark A/S introducerer Würth Truck Lease i Danmark med henblik på at give vognmænd, transportvirksomheder og entreprenører en uafhængig og branchekendt leasingpartner til finansiering af traditionelt materiel som lastbiler, trailere, kraner samt entreprenørmaskiner og varebiler.

Velkommen til Kvægkongres 2020

Mandag den 24. og tirsdag den 25. februar er der Kvægkongres i MCH Herning Kongrescenter. Et af årets temaer bliver klima.

Allerede for sent at bruge Galera i mange vinterrapsmarker

I de tidligst såede vinterrapsmarker er vinterrapsen allerede i knopstadiet og dermed så langt fremme i udviklingen, at Korvetto og Galera ikke længere kan anvendes til at bekæmpe ukrudt med, oplyser Annemette Pagter fra Velas.

Ukrudt og svampesygdomme stortrives lige nu

- Erfaringerne viser, at det næppe kan betale sig at behandle, førend vi har passeret midten af marts. Der skal en vis mængde lys til for at få optimal optagelse, understreger Hans Jørgen Bak fra AgriAdvice.

Det er klimarigtigt at fodre med rapsfrø, men er det muligt?

Et to-årigt forsøg skal kigge på mulighederne for at fodre med rapsfrø for at reducere mælkens klimaaftryk og producere sundere mælk.

Vacciner skal sikre optimalt ydende køer

Mens vaccineprisen sjældent går op med regningen for behandling og døde dyr, er det en forsikring mod de problemer, der kan spænde ben for en optimalt ydende besætning, mener LVK-dyrlæge.
Side 1 af 1777 (35523 artikler)Prev1234567177517761777Next