Miljøminister efter sigtelse: - Helt uacceptabelt

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt om en redegørelse og handleplan i sagen, hvor Naturstyrelsen er blevet sigtet for brud på dyrevelfærdsloven i Mols Bjerge.

Miljøminister Lea Wermelin (S) kalder sagen, hvor Naturstyrelsen er blevet sigtet for brud på dyrevelfærdsloven i Mols Bjerge af Østjyllands Politi, for »helt uacceptabel«.

- Den konkrete sag er helt uacceptabel. Der skal være styr på dyrevelfærden, og det er ikke noget, vi hverken kan eller vil gå på kompromis med, siger Lea Wermelin til TV2 Østjylland.

Hun afviser ikke ansættelsesmæssige konsekvenser.

- Sagen er meget alvorlig, og der skal selvfølgelig reageres både på den konkrete sag, men også generelt for at sikre, at noget lignende ikke kan ske i fremtiden, siger hun til TV-stationen.

Politiet har rejst sigtelsen på baggrund af en dyrlægerapport og en anmeldelse for dyremishandling. Ifølge dyrlægen har kvæget blandt andet sultet meget og været nødsaget til at spise bark og giftige planter for at klare sig.

Må ikke ske

Naturstyrelsen undersøger selv sagen sideløbende med politi-efterforskningen.

- Vi ser med stor alvor på denne sag, og kan kun beklage, at det er sket. Der burde have været handlet tidligere, så vi havde undgået, at nogle af dyrene i Mols Bjerge blev så afkræftede, at de døde eller måtte aflives. Den slags må selvfølgelig ikke ske på statens arealer, siger direktør i Naturstyrelsen, Peter Ilsøe.

Naturstyrelsen har i alt cirka 15.000 dyr gående ude på cirka 34.000 hektar. Heraf er der aftaler med private dyreholdere om at udsætte dyr på 30.000 hektar.

Styrelsens besætning i Mols Bjerge er på cirka 160 kreaturer af racen skovkvæg.

Sagen har nu ført til ekstra tilsyn med de græssende dyr i Mols Bjerge, og så længe sagen ikke er afgjort, vil der være månedlige dyrlægekontroller i stedet for de hidtidige kvartalsvise dyrlægebesøg.

Læs også

Naturstyrelsen om døde dyr: - Uacceptabelt, at det er sket på statens arealer
Dyrskueformand: - Vi arbejder fortsat videre mod dyrskue i år